Üsküdar açıklarında hareketli dakikalar! Römorkörler harekete geçti

Üsküdar’da bulunan Haydarpaşa Limanı açıklarında dev bir yük gemisinin karaya oturması sonrası bölgeye römorkörler gönderilerek kurtarma çalışmaları başlatıldı. 

GÜNDEM 04.04.2022, 15:40 04.04.2022, 16:13
Üsküdar açıklarında hareketli dakikalar! Römorkörler harekete geçti

İstanbul Boğazı’ndan geçiş yapmakta olan ve 197 metre uzunluğa sahip olduğu öğrenilen Hong Kong bayraklı Josco Taicang adlı kuru yük gemisi karaya oturdu. Durumun yetkili birimlere bildirilmesi üzerine bölgeye römorkörler gönderildi. Balık adamlardan oluşan bir grup ve botlar da bölgeye gelirken, dev geminin manevra yaptığı esnada karaya oturduğu bildirildi. 


 

Haydarpaşa Limanı’na yanaşmak için manevra yapınca karaya oturdu

Mısır’dan hareket eden ve Haydarpaşa Limanı’na yanaşmak amacıyla manevra yapmaya çalışan kuru yük gemisinin saat 11.00 sularında karaya oturduğu açıklandı. Gemiyi kurtarmak amacıyla harekete geçen römorkörlere, KEGM-3 botu ve balık adamlar oluşan bir ekip de eşlik etti. Geminin halen kurtarılamadığı ve bölgedeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü belirtildi. 

İstanbul Valiliği’nden açıklama geldi 

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nden de bir mesaj paylaşıldı. Yapılan açıklamada yaşanan olayın detayları aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:
“Bugün sabah saat 11.00 sularında Haydarpaşa Limanı’na yanaşmak amacıyla manevra yapan, yaklaşık 197 metre büyüklüğü sahip, Hong Kong bayraklı Josco Taicang adlı kuru yük gemisi karaya oturmuştur. Bölgedeki kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı römorkörler sevk edilmiştir. Balık adamlardan oluşan bir ekip ve Sahil Güvenlik’e bağlı birimler tarafından bölgedeki kurtarma faaliyetleri devam etmektedir.”

Yorumlar (0)