Üs bölgelerinde kar 1,5 metreyi geçti

Türkiye genelinde yağışlı hava etkili, üs bölgelerinin yer aldığı yüksek rakımlı tepe ve dağlar ile harekat bölgelerinde ise kar kalınlığı 1,5 metreyi geçti. Kara Kuvvetleri'ne bağlı sınır ötesi ve yurt içindeki üs bölgelerinin 72’sinde gece hava sıcaklığı -10 derecenin de altına düştü. Mehmetçik bu zorlu hava koşullarında Aralık ayı içinde 8’i büyük ve 35’i orta çaplı 43 operasyonu başarıyla icra etti.

GÜNDEM 13.01.2021, 14:25 14.01.2021, 09:03
Üs bölgelerinde kar 1,5 metreyi geçti

Mevsim normallerinin üzerinde hüküm süren hava sıcaklıkları, yağışlı hava etkili olmaya başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde, Mehmetçiğe zorlu arazi ve hava koşulları sunmaya başladı.

Kayak merkezlerinde dahi istenen kar kalınlığı yakalanamazken, Uludağ'da bugün kar yağışı sevinci yaşanırken yurt genelinde binlerce metre rakımlı üs bölgelerinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları sıfırın altında hava sıcaklıklarında ve kar altında vatan nöbetini sürdürüyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı sınır ötesi ve yurt içindeki üs bölgeleri içinden 72’sinde gece sıcaklıkların -10 derecenin altına düştüğü belirlendi. Bu üs bölgelerinden 6'sı ise boyu 1,5 metreyi geçen kar kalınlığı ile çevrili durumda.

Başta üs bölgeleri olmak üzere tüm personelin kıyafetleri hususunda zorlu hava koşulları dikkate alınarak tüm hazırlıklar çok önce tamamlandı. Hazırlıklarla birlikte Mehmetçik, zorlu arazi ve hava koşulları altında faaliyetlerini de sürdürüyor. Sorumlu oldukları bölgelerde 7/24 devriye, pusu ve dinleme faaliyetleri yürüten TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) unsurları, operasyonlarını da artan bir azim, kararlılıkla ve yoğun bir tempoda yürütüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 2020 yılı Aralık ayı içinde hem sınır ötesinde hem yurt içinde 8’i büyük 35’i orta çaplı toplam 43 operasyonu, zorlu hava ve arazi koşullarında başarıyla tamamladı.

MSB (Millî Savunma Bakanlığı) 43 operasyonda 226 teröristin etkisiz duruma getirildiğine dair bilgi paylaşımında bulunmuştu.

Yorumlar (0)