Ünlü oyuncudan acı haber geldi: Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Türk kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu, aniden fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

GÜNDEM 06.06.2023, 09:49 06.06.2023, 17:47 Şeyda Gül
Ünlü oyuncudan acı haber geldi: Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

2010 yılından bu yana İzmir'de yaşayan kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu olan Nurhan Damcıoğlu, bir süredir kalp yetmezliği rahatsızlığıyla mücadele ediyordu. Tedavisi süren Damcıoğlu, dün akşam saatlerinde aniden rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı. Damcıoğlu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak 82 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Damcıoğlu'nun vefat haberini alan severleri gözyaşlarını tutamadı. 

Nurhan Damcıoğlu kimdir?

1 Mayıs 1941'de 9 çocuklu bir ailede dünyaya gelen Nurhan Damcıoğlu, Türk kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusudur. Annesini girişimleriyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne 9 yaşında başlayan Damcıoğlu, böylece çok küçük çağlarda tiyatro eğitimi aldı. Aynı zamanda bale dersleri de alan Damcıoğlu, Radyo Çocuk Kulübünde dokuz yıl çalıştı. 16 yaşından itibaren de Devlet Tiyatrosunda oynayan Damcıoğlu, bu arada Ankara Cebeci Ortaokulundan mezun oldu. 

Cüneyt Gökçer'in yönlendirmesiyle 1965 yılında İstanbul’a gelen Damcıoğlu, İstanbul Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalışma fırsatı buldu. Kanto'yu ilk olarak Toto Karaca'dan dinleyen Damcıoğlu, Mücap Ofluoğlu’nun teşviki ile 1969’da ilk olarak kanto türü şarkı söyledi. Ardından tiyatroyu tamamen bırakan Damcıoğlu, kendisini tümüyle kantoya verdi.

Bundan sonra Maksim Gazinosu'nda sahneye çıkmaya başlayan Damcıoğlu, burada Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. Ercan Yenseni ile kısa süren bir evlilik yapan Damcıoğlu, daha sonra 2. evliliğini tiyatrocu Attila Olgaç ile yapıp 10 yıl evli kaldı.
 

Yorumlar (0)