Ünlü modacı Bahar Korçan, hayatını kaybetti 

Türkiye’nin ilk moda tasarımı ofisini 1993 senesinde açan ve pek çok ünlü ismin kıyafetlerini tasarlayan Bahar Korçan, 5 senedir mücadele ettiği yumurtalık kanseri sebebiyle hayatını kaybetti. 

GÜNDEM 11.11.2021, 11:21 11.11.2021, 17:46
Ünlü modacı Bahar Korçan, hayatını kaybetti 

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin 1992 senesinde düzenlediği yarışmayı kazanarak ismi duyuran ve Türkiye’nin ilk moda tasarımı ofisini 1993 senesinde açan modacı Bahar Korçan, 1999 senesinde İstanbul Moda Günleri’nde “En İyi Tasarımcı” ödülünü almıştı.  



2016 senesinde kansere yakalandı 

2016 senesinde yumurtalık kanseri teşhisi konulan Korçan, 5 senedir bu hastalıkla mücadele ediyordu. Demet Akbağ, Yonca Evcimik, Tarkan ve Sezen Aksu gibi Türkiye’nin duayen isimlerinin kıyafetlerini tasarlayan; Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Modern Dans Topluluğu’ndaki dansçıların kıyafetlerini de tasarlayan Korçan, ismini moda dünyasına altın harflerle yazdırmıştı. 



“Hep gözleri gülen bahar” 

Seslendirme sanatçısı ve yazar Yekta Kopan, acı haberi sosyal medya hesabından verdi. Bahar Korçan’ın fotoğrafını paylaşan Kopan, “Her gözleri gülen Bahar, hep iyi kalpli Bahar.” ifadelerini kullandı. Bu acı haber sonrasında moda dünyası adeta yasa büründü. 

Yorumlar (0)