Ünlü isimler, yangınlara karşı tek yürek oldu 

Türkiye’nin ünlü isimleri, ülkenin dört bir yanını saran yangınları söndürmek için adeta seferberlik ilan etti. Ülkenin dört bir yanından onlarca TIR ve kamyona sığdırılan malzemeler, yangın bölgeleri için yola çıktı. 

GÜNDEM 05.08.2021, 17:29 07.08.2021, 11:09
Ünlü isimler, yangınlara karşı tek yürek oldu 

Türkiye, yaklaşık 10 gündür söndürülemeyen yangınlarla boğuşuyor. Ülkenin dört bir yanından yangın bölgelerine yardım malzemesi gönderilirken en büyük yardımlar, sanat dünyasının ünlü isimlerinden geldi. Kimi ünlü ihtiyaç malzemelerini TIR ve kamyonlara yükletip yangın bölgelerine gönderirken kimi ünlüler de alevlerin arasından canlı yayın yaparak son gelişmeleri duyurdu. Hatta İbrahim Çelikkol, gönüllü olarak Marmaris’teki yangın söndürme ekibinde yer aldı. Ünlü oyuncunun yangın söndürmeye çalıştığı anları Mustafa Sandal paylaştı.  



Hem malzeme gönderdiler hem de bağış yaptılar 

Demet Akalın, yangınlar sebebiyle bağışta bulundu ve ünlü dostlarına da bağış yapmaları konusunda çağrı yaptı. Daha önce “Popun kraliçesi kim?” tartışması yaşadığı Hande Yener’le bile ittifak kurarak Yener’in 25 bin liralık paylaşımını herkese duyurdu ve Yener’den “kraliçe” diye bahsetti. Demet Akalın’ın çağrısına uyan pek çok ünlü, maddi bağışlarda bulundu. 

Canlı yayınlarıyla son dakika haberlerini bildirdi 

Şahan Gökbakar ise Marmaris’ten yaptığı canlı yayınlarla yangının son durumunu bildirdi. Turgut, Delikyol ve Selimiye’deki gelişmeleri aktaran ünlü oyuncu, bölge için helikopter ve uçak taleplerinde bulundu. Gökbakar’ın paylaşımına destek veren yüz binlerce vatandaş sayesinde ise jandarmaya ait helikopter, bölgeye gönderildi. Ünlü komedyen, helikopterin müdahale anlarını da sosyal medya hesabından canlı olarak paylaşarak herkese teşekkür etti. 



Yardım derneklerinin kurucuları yangın bölgeleri için buluştu 

AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent ve Umuda Koşanlar Derneği kurucusu Gamze Özçelik, Antalya Manavgat’taki orman yangını için bölgedeydi. Özçelik ve Levent’in bölgeye yardımı planlamak için yaptıkları toplantıya ait fotoğraflar da sosyal medyada paylaşıldı. Haluk Levent, destekleri için ünlü oyuncuya teşekkürlerini iletti.  

Hatasını telafi için kamyon dolusu yardım gönderdi 

Bodrum’da baş edilemeyen yangınlar sürerken Bodrum’da demirlediği teknesinde poz veren Süreyya Yalçın, gelen tepkiler sonrasında paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırdı. Bununla da kalmayan Yalçın, özür dileyerek hatasını telafi etmek için kamyon dolusu yardım malzemesini bölgeye gönderdi. Yalçın’ın ilk kamyonu önceki gün Bodrum Mumcular’a ulaştı. 



Evli çiftler, yardım dayanışması yaptı 

Cansu Kurtçu ve Fettah Can çifti ile Berfu Yenenler ve Eser Yenenler çifti önceki gün Alaçatı’da bir mekanda bir araya geldi. Marmaris’e göndermek üzere bir yardım kampanyası başlatan dörtlüye Ezgi Mola ve erkek arkadaşı Mustafa Aksakallı da destek verdi. 3 çift, büyük bir kamyon dolusu yardımı dün akşam saatlerinde yola çıkardı. 

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama yaraları saracağız” 

Selin Ciğerci ve eşi Gökhan Çıra da sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımla bölgeye bir TIR dolusu malzeme gönderdiklerini duyurdu. Ciğerci, “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama yaraları hep birlikte saracağız.” notu ile paylaşım yaptı. 



“Cover kraliçesi”, Çeşme’den yetişti 

Cover (Bir şarkıyı tekrar seslendirmek) kraliçesi olarak bilinen Zeynep Bastık da Çeşme’den yangınzedelerin imdadına yetişti. Bastık, yardım kamyonu için sosyal medyadan destek çağrısı yaptı. Hazırlanan malzemeler, Köyceğiz’e doğru yola çıktı.  

Müge Anlı, her zamanki gibi iş başında 

Vatandaşlara yardımı kendine amaç edinmiş olan Müge Anlı, Antalya Gündoğmuş’ta görüntülendi. Ünlü sunucu köyleri ziyaret etti, bölge insanına moral verdi. Mobil aşevi ile vatandaşlara yiyecek ve içecek ulaştırdı.  



Magazin programından yardım gönüllülüğüne 

Yaptığı programlarla bilinen ve magazin dünyasında kendinden sık sık söz ettiren Ece Erken, Bodrum yangını için yardım eden ünlülerdendi. Erken, sahip olduğu bot ile yangın bölgesinde mahsur kalan 180 kişiyi tahliye ettiklerini bildirdi.  

Konser geliri bölgeye gönderildi 

Ünlü şarkıcı Edis, dün Harbiye Açıkhava Sahnesi’ndeydi. Edis, konser öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile konser gelirlerinin AHBAP Derneği’ne yani yangın bölgesine iletileceğini bildirdi.  



Kurtarılan canlara hayat olanlar da vardı 

Merve Özbey başta olmak üzere sanat dünyasının önde gelen isimleri, yangında kurtarılan canlar için mama desteğinde bulundu. Merve Özbey ayrıca bölge halkı için maske, yanık kremi gibi ihtiyaçları da giderdiğini bildirdi. 

“Gülen Adam”, yangın bölgesinde  

Sürekli gülümseyerek poz verdiği için “Gülen Adam” olarak bilinen Hatay Medeniyetler Sofrası sahibi Burak Özdemir, nam-ı diğer CZN Burak, yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katılanlardandı. Antalya’da itfaiye ekiplerine söndürme çalışmalarında yardımcı olan CZN Burak, dumandan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Hızlı müdahale ile kısa sürede sağlığına kavuştuğunu belirten Burak Özdemir, bazı kesimler tarafından şov yapmakla suçlandı. Özdemir, kendisine gelen eleştirilere ise “Elimden geleni yapmaya çalıyorum. Buna her zaman devam edeceğim.” cevabını verdi. 



Soğutucu yardımları da eksik edilmedi 

Yasemin Özilhan, yangın bölgelerinin en çok ihtiyacı olan soğutucuları ihmal etmeyenlerdendi. Özilhan, tam 4 adet soğutucu TIR gönderdi.  

Yangın tüpleri desteği geldi 

Şeyda Coşkun, Bodrum’un en büyük ihtiyaçlarından olan yardım tüplerini gönderen kişiydi. Coşkun bu yardımları, “Elimizden ne gelirse, sonuna kadar.” notu ile paylaştı. 

Gözde çift, ihtiyaç malzemelerini kendileri götürdü 

Magazin dünyasının gözde çiftlerinden olan Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ise topladıkları yardım malzemelerini bir kamyona yükledi. Çift kendi aracıyla ve yardım kamyonuyla birlikte Bodrum’a hareket etti. 

Yorumlar (0)