Ünlü futbolcunun kardeşinden kiracıya darp iddiası! Davalık oldular

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan bir binadan apart otel yapılmak istenmesiyle beraber kiracı olarak bulunan kişiyle ev sahibi arasında meydana gelen sürtüşme karakolda bitti. Futbolcu olan Veysel Sarı'nın babasına ait olduğu belirlenen binada kiracılarından İlkem Onur Cengiz’e ikamet ettiği daireyi sene sonuna kadar boşaltmasını istedi. Bu isteğe olumlu yanıt vermeyen kiracıyı iddialara göre futbolcunun kardeşi darp etti. Darp edilen kişinin suçlamaları yönelttiği Şaban Sarı, normalde saldıran kişinin kiracısının olduğunu, sadece kendisini savunmak adına hareket ettiğini belirtti. Ev sahibi tarafından kiracısının ikamet ettiği daireyi farklı kişilere kiralayarak fazla tutarlarda para kazandığını için taşınmayı reddettiğini iddia etti. Meydana gelen kavganın sonrasında darp raporu alan kiracı ile ev sahibi, karakola giderek birbirleri hakkında şikâyette bulundu.

GÜNDEM 03.05.2022, 14:33 03.05.2022, 14:34
Ünlü futbolcunun kardeşinden kiracıya darp iddiası! Davalık oldular

Meydana gelen olayda, Tophane Hacımimi Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde saat 18.00 sularında yaşandı. Alınan bilgilendirmelere göre, Süper Lig gruplarından Antalyaspor'da futbolculuk yapan Veysel Sarı'nın babası olan Mehmet Sarı, kendisine ait olan 5 katlı binayı bir apart otele dönüştürmeyi planlıyordu.

Bu düşüncelerini binada oturan kiracılarına ileten Sarı, sene sonuna kadar bir süre içerisinde dairelerini boşaltmalarını istedi. Düşüncelerini kiracılarına ileten ev sahibinin isteğini 4 kişi kabul ederken, 5'nci katta ikamet eden İlkem Onur Cengiz, dairesini boşaltmak istemediğini söyledi. Yaşanan bu olay üzerine ev sahibinin oğlu Şaban Sarı araya girerek, kiracı olan kişiye eğer taşınırsa oluşan masrafları da karşılayacaklarını belirtti.

Kiracı Cengiz, verdiği kararın değişmeyeceğini ve bu sebepten dolayı daireyi kendisine verilen yasal sürenin en sonunda boşaltacağını açıkladı. Cengiz, bu olaydan dolayı meydana gelen anlaşmazlık sebebiyle bir zamandır sürtüşme yaşadığı Şaban Sarı’nın yanında gelen bir arkadaşıyla beraber evinin önünde darp edildiğini ve saldırıya uğradığını iddia etti.

"2018 yılından beri aynı binada ikamet ediyorum"

Endüstri Mühendisi olan kiracı İlkem Onur Cengiz (33), ikamet ettiği binada 5 senedir kiracı olarak bulunduğunu söyleyerek, "2018 yılından bu yana aynı binada ikamet ediyorum. Bir sene öncesine kadar bir alt katta kalıyordum. Bildiğiniz üzere son 6 ay içerisinde Beyoğlu'nda ev kiraları çok fazla bir şekilde artış gösterdi. Bu sebeple benim gibi çok uzun zamandır oturan kişilerin ödediği kiralar şu ana nazaran çok az bir tutarda kaldı. Bunun gibi birden fazla ev sahibi kişi kiracılarını farklı farklı sebeplerle evlerinden çıkarmaya uğraşıyor. Yılın henüz başındayken ev sahibimle sene sonunda kira konusunu yeniden görüşmeyi istediğimde yılsonuna kadar evden çıkmamı istediklerine dair geri bir dönüş aldım. Ben ev sahibine, şu anda yaşanan piyasa koşullarında kirayı konusunu yeniden inceleyip düşünebileceğimizi, enflasyondaki yükselişin farkında olduğumu, bu sebepten ötürü kirayı fazlalaştırmasına herhangi bir şey demeyeceğimi belirtmeme rağmen bu binanın kendisinin olduğunu ve apart otele çevirme düşüncesinin bulunduğunu söyleyerek evi boşaltmam gerektiği konusunu tekrarladı" dedi.

Görüşmenin sonrasında bu defa araya ev sahibinin küçük oğlu olan Şaban Sarı'nın girdiğini belirten Cengiz, " Ben tarafıma yapılan teklifi kabul etmeyince Şaban Bey tarafından devamlı olarak telefonla aranmaya başladım. Tarafıma yapılan aramalarda kendisi için ‘Ben Tophane çocuğuyum’ tarzında konuşmalar yaparak, kendilerine ait olan eşyalara çökmelerine asla yer vermeyeceklerini, beni dairemden bir şekilde göndereceklerini söylediler. Yapılan aramalara tarafımdan hiçbir şekilde yanıt vermedim, yalnızca yasal süre ne şekildeyse o zaman içerisinde daireyi boşaltacağımı bildirdim" diye ifade etti.

“Kapıda karşılaştık, darp edildim”

Kiracı İlkem Onur Cengiz, yaşanan olayın meydana geldiği pazar akşamı, dairesinde bir arkadaşıyla bulunurken çatıdan gelen sesler üzerine kontrol etmeye gittiğini, bu esnada Şaban Sarı ve yanında bulunan bir arkadaşının teras katından aşağı inerken denk geldiğini, bu aşamada gerçekleşen tartışmanın sonrasında darp edildiğini iddia etti.

Şaban Bey’e bir sorun olup olmadığını sorduğunu söylediğini cevap olarakta binayı dolaşmaya geldiklerinin yanıtını alan Kiracı Cengiz, “Geldiğiniz yer benim mülküm, izinsiz bir şekilde giremezsiniz dedim. Bunu dedikten sonra yanında olan arkadaşıyla beraber evin içerisinden beni dışarı çekerek kapının önünde saldırıp darp ettiler. O sırada iyi ki yanımda arkadaşımda vardı. Arkadaşım yaşanan olay üzerine çığlıklar içerisinde kaldı. Darp esnasında burnum ve ağzım patladı. Şu anda burnumun beş veya altı kısmında kırık bulunuyor. Bunun yanında sağ kulağımda patladı. Daha sonrasında beni o halde bıraktılar ve gittiler. Yaşanan bu durumun üzerine hastaneye giderek, darp raporu oluşturdum. Daha sonrasında tabi ki polise şikâyette bulundum. Bayram sebebiyle savcılığa henüz suç duyurusu yapamadım. Sabah savcılığa başvurmak üzere gittim fakat nöbetçi, savcılık bir işlem gerçekleştirmiyordu. Ancak bayram sonrasında ilk olarak yeniden savcılığa gitmeyi düşünüyorum." dedi.

"Kiraya verdiğimiz daireyi kiralıyordu"

olaylar üzerine Şaban Sarı tarafından gelen açıklamada ise asıl kiracıları tarafından saldırıya uğradıklarını iddia etti. Kiracının çıkışını yapması adına önceki hafta perşembe günü mahkemeye giderek başvuru yaptıklarını belirten Sarı,” Kiracımız olan kişinin dairemizi internet üzerinden farklı kişilere ve yabancı uyruklu turistlere kiraya verdiğini komşulardan duyduk. Bunu öğrenince de kiracıyı arayarak telefonda görüştük. Kiracımıza dedik ki ‘Duyduğumuza göre İtalyan, Fransız gibi yabancı kişiler burada kalıyor bu yaptığın doğru değil. Bizim seninle ilgili olan bir alt kira gibi bir sistemimiz bulunmuyor. Yalnızca seninle ilgili olan bir kira anlaşmamız var' şeklinde konuştuk. Bizim ona verdiğimiz daireyi kiralıyor ve sonuçta bana üç lira ödüyorsa oradan üç yüz lira kazanç elde ediyor. Şu anda yaşanan bu durumun hukuksal boyutunun takibindeyim" şeklinde konuştu.

Şaban Sarı, yaşanan durumun meydana geldiği gün binayı kontrol etme sebebiyle gittiklerini açıklayarak "Kendiliğinden gelişen bir olaydı, Çatıma bakmaya gittim, 5-10 dakika kadar bir süre çatıda oturdum. Asla kiracıyla ilgili bulunmadım orada. Sonuç olarak ben kiracıya asla rahatsızlık vermedim. Çatı katından inerken o esnada kapıyı açarak, 'Bir dakika bekleyebilir misiniz’ dedi. Daha sonrasında, 'Bulunduğunuz bu yer bana ait bir mülk' dedi. 'Sizi asla burada görmek bir daha görmek istemiyorum' dedi. Bunun üzerine bana saldırı da bulundu ve bir arbede yaşandı. Daha sonrasında bende olay yerinden gittim" dedi.

“Mağduru oynuyor”

Şaban Sarı darp raporu aldığını belirterek, "Gereken tüm işlemleri de karakola söyledim. Şu an birbirimizden şikayetçi olduk. Belirli bir yasal zamandan bahsediyor, evi tahliye etmesi adına. Tabii ki bu süreçlere avukatlar daha hakim. Bu olaylar yaşanmadan öncesinde zaten konuyla ilgili olarak evden çıkışla ilgili davayı başlatmıştık. Bu çıkış işlemleri için işlemlerimiz sürecek. Tarafımızdan hukuksal yollar dışında herhangi bir şekilde bir olay gerçekleştirmedik. Çevremdeki kişilerinde isimlerini sürekli olarak söylüyor. Ailemin bu konuyla hiçbir ilgili bulunmuyor. Yaşanan konu tamamen benimle ilgili. Benim yanım sıra kendisi de davada bulundu. Sonrasında darp raporu oluşturdu. Ben de karşı olarak davacı oldum. Ve aldığım raporunu sundum. Karşı taraf kapıya çıkarak laf attı bize ve kendisi saldırı girişiminde bulundu. Sonuç olarak mağdur rolü yapıyor" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (1)
mv danışman 2 yıl önce
vatandaşların şikayetleri üzerine ,mahkemelerde artan davalar yüzünden hükümet konut sorununa neşteri vuruyor yasal düzen 1)konutların yatırım aracı olması engellenecek emlak vergileri arttırılacak 2)konut satışları yada kiralama ücretleri sadece yasal olan yıllık tüfe yada eflasyon dikkate alınacak zamların önüne geçilecek piyasa dengelenecek.3)konut şatışlarında evin konumu,rayiş bedeli evin yaşı dikkate alınıp fiyatlandırılması yapılacak her sene ayrı bir artışın önüne geçilecek 4)emlak komisyon ücretleri düşürülecek her isteğen emlakçı olamayacak belli sertifikalar yada eğitim istenecek