Umreye gitti: Özlemini hafifletmek için beyit yazmaya başladı

Ordu’da yaşayan 82 yaşındaki Bahri Yılmaz, 3 sene önce giderek tamamladığı umre görevi sonrasında kutsal topraklara duyduğu özlemi biraz olsun geçirebilmek için beyitler yazmaya başladı.

GÜNDEM 05.07.2022, 12:01 06.07.2022, 08:56
Umreye gitti: Özlemini hafifletmek için beyit yazmaya başladı

Ordu’nun Kumru ilçesinde hayatını devam ettiren Bahri Yılmaz, 3 sene kadar önce umre görevini tamamlayabilmek için yerine mukaddes topraklara gitti. Yılmaz’ın umreye gidip geldikten sonra manevi duyguları yoğunlaştı. Yeniden kutsal toprakları görmek istedi fakat bacaklarında ortaya çıkan rahatsızlık sebebiyle bu isteğini gerçekleştiremedi. Yılmaz, içerisinde büyüyen bu özlemi biraz olsun hafifletebilmek için beyitler yazmaya başladı. Şu ana kadar 10 beyit kaleme alan Yılmaz’ın tek isteği ise kutsal toprakları yeniden görebilmek.

Özlemini gidermek için beyitler yazıyor

82 yaşındaki Bahri Yılmaz, kaleme aldığı beyitleri insanlara okuduğunu dile getirerek, “Mekke’de Beytullah’a ulaştığım gün, aklımı orada bıraktım. Gündüz veya gece fark etmiyor aklım devamlı orada. Şu anda da bacaklarımda oluşan rahatsızlık beni engelliyor. Kutsal topraklara yeniden gitmek istiyorum. Ama gücüm kalmadı. Bu durumda benim içime oturuyor. Ben de özlemimi azaltmak adına beyit yazıyorum. Şu ana kadar Beytullah için 6 tane beyit kaleme aldım. Medine'ye ise 4 tane beyitim bulunuyor. Kaleme aldığım beyitleri fırsatım oldukça evde, sokakta söylüyorum. Kutsal toprakları en azından bir defa olsun görebildim. Tekrar gitmeyi çok istiyorum ancak bacaklarım buna izin vermiyor” şeklinde ifade etti.

“O coşkuyu hissettirmek istiyorum”

Kaleme aldığı beyitleri herkese dinletmek istediğini söyleyen Yılmaz, “Kutsal topraklara ulaşamayanlar ve imkanı, zamanı olanlar ama gitmeyenler de var. Bu kişiler benim yazdığım beyitleri işitirlerse belki o heyecanı hissederler. Bu şekilde onlarında orayı görmesine vesile olabiliri. İnsanlar duysun, hatta duymakla kalmasınlar söylesinler. Ben söylemeye ve yazmaya hayatta olduğum sürece devam edeceğim” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)