Ümitcan Uygun’un cezası belli oldu

Ankara'da “Aleyna Çakır” şeklinde isimlendirilen 21 yaşındaki Sema Esen'in hayatını kaybetmesinden önce darp ederek, bu dakikaları sosyal medya üzerinden paylaştığı suçlamasıyla yargılanması devam eden 28 yaşındaki Ümitcan Uygun’a 4 sene 10 ay hapis cezası verildi.

GÜNDEM 07.10.2022, 17:50 09.10.2022, 08:35
Ümitcan Uygun’un cezası belli oldu

Kamuoyunda “Aleyna Çakır” şeklinde bilinen Sema Esen'in, geçtiğimiz sene 3 Haziran günü Keçiören'de bulunan evinde ölü olarak bulunmuştu. Konu ile ilgili devam eden soruşturmada, sevgilisi Ümitcan Uygun ilk olarak gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

Ne olmuştu?

Sema Esen’in hayatını kaybetmesinden önce 17 Nisan günü kendisine şiddet gösterdiği dakikalara ilişkin anları sosyal medya hesabından canlı bir şekilde paylaşan Uygun hakkında şikayetçi olundu. Ümitcan Uygun ve bu esnada evin içerisinde olan arkadaşı Enes Özdemir, gözaltına alınmalarının sonrasında tutuksuz yargılanarak, serbest bırakıldı. Soruşturma ardından Özdemir ve Uygun için “bilişim sistemine usulsüz girme”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme”, “tehdit” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından dava açıldı.

Dava sonuçlandı, birçok suçtan ceza verildi

Sonuçlanan davada Ümitcan Uygun'a “tehdit” suçundan 6 ay, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçundan 2 sene 2 ay, “bilişim sistemine usulsüz giriş” suçundan 2 ay ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan ise 2 sene olacak şekilde 4 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar (0)