Uluslararası fotoğraf yarışmasında, Türk foto muhabirine iki ödül!

Küresel anlamda önem taşıyan başın fotoğraf yarışmalarından Pictures of the Year International yani POY’un Asya kıtasında düzenlenen bölümüne, Türkiye’de foto muhabiri Şebnem Coşkun Katıldı. Yarışmanın Doğa ve çevre kategorisine katılan Coşkun, kategoride bir fotoğrafıyla birincilik kazandı. Ayrıca Coşkun, “Yılın Fotoğrafçısı-Asya” dalında da finalist ödülünün sahibi oldu. 

GÜNDEM 12.04.2021, 15:42 12.04.2021, 18:06
Uluslararası fotoğraf yarışmasında, Türk foto muhabirine iki ödül!

Anadolu Ajansı’nda foto muhabiri olarak görev yapan Şebnem Coşkun, küresel anlamda dünyada önem taşıyan Pictures of the Year International yani POY’un Asya kıtasında düzenlenen basın fotoğraf yarışmasına katıldı. Gönderdiği fotoğraflarla iki ödül kazanan Coşkun, ülkesini fotoğraflarıyla temsil etti. İlk olarak "Doğa ve Çevre" kategorisinde birincilik kazanan Coşkun, ayrıca "Yılın Fotoğrafçısı-Asya" kategorisinde de finalist ödül sahibi oldu. 

Dalış esnasında atıklara dikkat çekti

Doğa ve çevre kategorisi için gönderdiği fotoğrafta Coşkun, İstanbul Boğazı'nda girerek bir fotoğraf karesi yakaladı. Fotoğrafının başlığını ise Coşkun, "Suyun altındaki yaşam için yeni tehlike: Kovid-19 atıkları" olarak koydu. Fotoğrafıyla birincilik ödülü kazanan Coşkun, fotoğrafı dünya milli serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen’in dalış yaptığı sırada çekmişti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın Türkiye'deki Sudaki Yaşam Savunucusu olan Ercümen’in de desteklediği Coşkun, salgın sürecinde atıkların daha da çok tehlikesine dikkat çekti. Bu konunun her bireyin sorumluluğunda dolan bir sorun olduğunu belirten Coşkun, atık konusu da dikkat çekmek için bu fotoğrafı çektiğini belirtti.

Göçmenlerin sorunlarını ve Koronavirüsü hikayeleştirdi

Ayrıca "Yılın Fotoğrafçısı-Asya" kategorisine de fotoğraflarını gönderen Coşkun, "Asylum seekers on move to reach Europe" ve "Turkey's 'Covid-19' story’’ adını verdiği portfolyosuyla yarışmada yer aldı. Göçmen ve Covid-19 hikayelerinin önemli sorunların başında geldiği belirten Coşkun, Edirne’deki göçmenleri takip ettiğini belirtti. Göçmenlerin sesini duyurabildiği için mutlu olduğunu belirten Coşkun, mesleğini yaptığı söyledi. Ayrıca Koroanvirüs salgınının da büyük bir sorun olduğunu belirten Şebnem Coşkun, gazetecilerin bu süreçte hep çalıştıklarını ve mücadeleyi evlerinde oturan insanlara anlattıklarını söyledi. Denk geldiği ve yaşadığı her ahı çalışan Coşkun, elindeki fotoğrafların bir hikaye haline geldiğini fark ettiğini belirtti. POY Yarışması, Asya kıtasında bu yıl ilk kez düzenlendi. 

Yorumlar (0)