Ülkü Ocakları yöneticisi Hayriye Alkutay'ın katil zanlısı için istenen ceza belli oldu!

Antalya'da boşandığı eşini katletmekten ve 2 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmekten dava açılan sanığın yargılanması devam ederken, sanığın 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

GÜNDEM 24.05.2022, 12:50 24.05.2022, 18:10
Ülkü Ocakları yöneticisi Hayriye Alkutay'ın katil zanlısı için istenen ceza belli oldu!

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu M.A., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katılırken, mağdur yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

20 yıla kadar hapis istemi

Cumhuriyet savcısı, duruşmada mütalaasını açıklarken, olay özetini okudu ve M.A'nın, boşandığı eşi H.A.’yı tasarlayarak öldürme suçu dolayısıyla ağırlaştırılmış müebbet, kardeşleri Murat Alkutay ve Ahmet Emre’yi öldürmeye teşebbüs suçu sebebiyle 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcılık mütalaasına katılmadığını ifade eden sanık avukatı, savunma için süre talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

- Olay

2 Aralık 2021'de boşandığı eşi 30 yaşındaki Hayriye Alkutay'ın, Döşemealtı ilçesi Çıplaklı Mahallesi TOKİ Konutları'nda bulunan evine giden M.A, boşandığı eşi ile kardeşleri Murat Alkutay ve Ahmet Emre’ye pompalı tüfekle ateş etmişti. Hayriye Alkutay olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Ülkü Ocakları Döşemealtı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan iki çocuk annesi Hayriye Alkutay'ın, Ülkü Ocakları Genel Merkezi ve Döşemealtı Ülkü Ocakları Sosyal Medya Birim Başkanı gönüllü sosyal medya ekibinde görevli olduğu aktarılmıştı.

Yorumlar (0)