Ülkeye giriş-çıkışlara ilişkin genelge yayınlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından ülkeye giriş çıkışlara dair ülke vatandaşlarımızı ve yurt dışı vatandaşlarını ilgilendiren bir genelge yayınlandı.

GÜNDEM 11.06.2020, 19:56 11.06.2020, 20:02
Ülkeye giriş-çıkışlara ilişkin genelge yayınlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından ülkeye giriş çıkışlara ilişkin kuralların nasıl uygulanacağına ilişkin bir genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgeye göre Türk veya yabancı ülke vatandaşı olup olmadığı fark etmeksizin ülkeye giriş yapan herkes sağlık kontrolünden geçirilecek ve semptom görülen kişiler için ücretsiz bir şekilde koronavirüs testi yapılacak.

Ülkeye giren herkes sağlık taramasından geçirilecek

Bakanlık tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen yeni genelgeye göre hava, kara ve deniz yoluyla Türkiye'ye giriş çıkış yapacak olan herkesin sağlık kontrolünden geçirileceği kaydedildi. İran kara sınır kapıları aracığıyla yolcuların giriş ve çıkışlarına dair hükümleri hariç olmak kaydıyla diğer hükümlerin yürürlükten kaldırıldığı ifade edilerek şu bilgiler paylaşıldı:

Semptom rastlanan kişilere ücretsiz koronavirüs testi yapılacak

*Hava yolu vasıtasıyla yapılacak olan seyahat planlamalarına dair süreç Sağlık, Ulaştırma, Dışişleri ve Altyapı Bakanlıklarının koordinesinde yönetilecek.

*Ülkemize sınır kapılarından giriş yapan herkese sağlık taraması yapılacak ve semptomlara rastlandığı takdirde koronavirüs testine tabii tutulacak.

*Semptomlara rastlanan kişilere yapılan PCR taramalarına ilişkin usul ve esaslar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek.

*Alınan tedbirler kapsamında ülkemize giriş ve çıkışlar başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenen tedbirlere uyulması kaydıyla gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)