Ülke tarihindeki en yüksek oran: Sınır dışı edilen göçmen sayısı açıklandı

Yılbaşından bu zamana kadar sınır dışı edilen mülteci sayısını açıklayan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi, Türkiye tarihindeki en yüksek sınır dışı oranına ulaşıldığını belirtti.

GÜNDEM 25.12.2022, 15:54 25.12.2022, 16:35
Ülke tarihindeki en yüksek oran: Sınır dışı edilen göçmen sayısı açıklandı

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, İçişleri Bakanlığı liderliğinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Göç İdaresi Başkanlığı’nın düzensiz göçle mücadeleyi aralıksız şekilde devam ettirdiği ifade edildi.

Geçtiğimiz seneye göre yüzde 76 düşüş

Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesine dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sınırlarımızda sağlanan etkili önlemlerle beraber 2022 senesinde 274 bin 311 düzensiz sığınmacının Türkiye’ye girişi engellenmiştir. 2016 senesinden bu zamana kadar ülkemize giriş yapması engellenen düzensiz göçmen miktarı ise 2 milyon 737 bin 732 olarak belirlenmiştir. Güney ve doğu bölgelerdeki göç baskısı sağlanan önlemlerle beraber geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 38 düşmüştür. Yasa dışı şekillerde ülkemize giriş yapmak isteyenlerin yakalanmasına dair operasyon ve denetimler sonucunda, düzensiz göçmen miktarı geçtiğimiz senenin aynı zamanına kıyasla yüzde 76 yükselişle 231 bin şeklinde sisteme düşülmüştür.”

Yılbaşından bu zamana kadar sınır dışı edilen göçmenler

Sınır dışı çalışmalarının hız kesmeden sürdürüldüğüne işaret edilen açıklamada, "Bütün uyruklar işe beraber yılbaşından bu zamana kadar 119 bin 817 düzensiz göçmen sınır dışı edilmiştir. Bu şekilde henüz sene bitmeden tarihimizdeki en yüksek sınır dışı miktarına erişilmiştir. Sınır dışı miktarı, geçtiğimiz yılın aynı zamanı ile karşılaştırıldığında ise yüzde 159 yükselmiştir." ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz senenin aynı zamanına göre sınır dışı miktarının, Pakistan uyruklu yabancılarda yüzde 22, Afganistan uyruklu yabancılarda yüzde 236 ve farklı uyruklu olan yabancılarda yüzde 167 yükseldiğinin ifade edildiği bilgilendirmede, "2016 yılından bu zamana kadar sınır dışı edilen düzensiz göçmen miktarı ise 445 bin 326'yı görmüştür" denildi.

Yorumlar (0)