Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yemin etti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yemin etti.

GÜNDEM 31.03.2020, 17:00 31.03.2020, 17:00
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yemin etti!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan Genel Kurulda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kürsüye davet edildi. 

Mehmet Cahit Turhan'ın yerine gelen Adil Karaismailoğlu'nun yemin etmesinin ardından Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime ara verdi.

Adil Karaismailoğlu kimdir?

Adil Karaismailoğlu, 1969 yılında Trabzon'da doğdu.

Trabzon Lisesi'ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Makina Mühendisi olarak mezun oldu.

Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı.

Mayıs 1995’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başladı.

1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT’nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışan Karaismailoğlu, 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne, 23 Temmuz 2014 tarihinde de Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atanan Karaismailoğlu, 26 Nisan 2018 tarihinde İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştı.

Karaismailoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesinden sonra bu görevinden istifa etmiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olmuştu.

Yorumlar (0)