Ukraynalı vatandaşlar İstanbul’da savaşı protesto ettiler

Perşembe sabahı Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon tüm dünyadan tepki toplamaya devam ediyor. İstanbul’da yer alan Ukraynalı vatandaşlar da savaşı protesto ettiler.

GÜNDEM 26.02.2022, 16:18 27.02.2022, 10:02
Ukraynalı vatandaşlar İstanbul’da savaşı protesto ettiler

Rusya’nın Perşembe günü Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon tepki toplamaya devam ediyor. Bu sabah İstanbul’da yer alan Beyazıt Meydanı’nda toplanan bazı Ukraynalı vatandaşlar da savaşı protesto ederek gösteri düzenlediler. 100 kişilik Ukraynalılardan oluşan bir grup Beyazıt Meydanı’na gelerek savaşı protesto etti. Rusya ve savaş aleyhine sloganlar atan grup savaşın sona ermesi için çağrıda bulundular.

“Neden Putin’den bu kadar korkuyorsunuz?”

İstanbul’da dünya evine girdiği için Türkiye’de yaşayan bir Ukraynalı olan Anzhala Pelit şu açıklamalarda bulundu:

“Bu durum oldukça kötü. Çocuklar ölüyor. Benim birçok arkadaşım orada. Yardım istiyoruz. Ülkede birçok Rus tankı var. Arkadaşlarımızdan haber alamıyoruz. Buradan sormak istiyorum. Putin’den neden bu kadar korkuyorsunuz. Bunlar neden yaşanıyor? Orada yer alan akrabalarım bölgede çok tank olduğunu söylüyorlar. Bomba atıyorlar. 5 yaşındaki bir çocuk öldü. Evler bombalanıyor.”

“Dünya Rusya’dan korktuğu için susuyor”

Dil kursu eğitimi için İstanbul’a gelen Farida Ahaieva ise şu sözleri söyledi:

Ukrayna ve Kiev sürekli olarak bombalanıyor. Geceleri uyuyamıyoruz. Ama hiç kimse bir şey yapmıyor. Dünya Rusya’dan korktuğu için susuyor. Benim bütün ailem orada kaldı. Ben ise burada tek başıma kaldım. Ailemle görüşüyorum ama beni endişelendirmemek için bir şey demiyorlar. Ülkem sürekli olarak bombalanıyor.

Yorumlar (0)