Ukraynalı gazetecinin sorusu Lavrov'u kızdırdı: 'Bu kadarı size yeter'

Antalya'daki 3'lü zirvenin ardından Ukraynalı bir gazeteci Lavrov'a "Kadınları kaçırmaya başladınız, ne diyeceksiniz buna?" şeklinde bir soru sordu. Ukraynalı gazetecinin sorusuna tepki gösteren Lavrov, “Sizi televizyona çektiler. Büyük bir kahraman olacaksınız, size yeter bu!” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 10.03.2022, 15:56 11.03.2022, 10:30
Ukraynalı gazetecinin sorusu Lavrov'u kızdırdı: 'Bu kadarı size yeter'

Rusya'nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarda 15. güne girilirken savaşın başından beri Rusya ile Ukrayna arasındaki en üst seviye görüşme bugün Antalya'da yapıldı.

“Kadınları kaçırmaya başladınız” sözleri Lavrov’u sinirlendirdi

Türkiye'nin arabuluculuğu ile gerçekleştirilen Ukrayna-Rusya-Türkiye Zirvesi’nin ardından  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, soruları cevaplamak adına kameraların karşısına çıktı.

Ukraynalı bir gazetecinin Kırım Tatarları'na yönelik sormuş olduğu soru Lavrov’u sinirlendirdi.

Ukraynalı gazetecinin “Kırım'ın güney bölgesinde kadınları kaçırmaya başladınız, ne diyeceksiniz buna?” şeklinde bir soru sorması sonrasında Lavrov, ses tonunu sertleştirerek “Bu yalan! Milletvekili olan bir kadının kaçırıldığına ilişkin en ufak bir bilgim yok. Milletvekilleri Ukrayna'da kayboluyor, Sayın Shevchenko kayboldu, önce buna bakın. Böyle şahsi meselelere gireceksek insanı isyan ettirecek birçok şey bulabiliriz” cevabını verdi.

“Televizyona çıktın, kahraman olacaksın”

Gazetecinin kendisine cevap vermeye çalışması sonrasında Lavrov, “Burada bir söyleşi ya da basın konferansı düzenlemiyoruz. Sizi televizyona çektiler, büyük kahraman olacaksınız, size bu kadarı yeter” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)