Ukraynalı Büyükelçi Bodnar: Zelenskiy'nin açıklaması yanlış anlaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Yunan televizyonuna yaptığı açıklamalarda Türkiye’ye Rus turistleri kabul ettiği için eleştirel ifadeler kullanmıştı. Zelenskiy’nin sözleri ile ilgili Ankara Büyükelçiliği tarafından açıklama yapıldı.

GÜNDEM 02.05.2022, 17:46
Ukraynalı Büyükelçi Bodnar: Zelenskiy'nin açıklaması yanlış anlaşıldı

Zelenskiy’nin açıklamalarına ilişkin Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada Büyükelçi Vasyl Bodnar’ın şu ifadelerine yer verildi:

Ukrayna yönetiminin yaptığı açıklamalar içinden kasıtlı olarak çekilen bazı kısımlar Türkiye ve Ukrayna arasındaki iş birliğine gölge düşüremez. Zelenskiy hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Türkiye’ye ülkedeki savaşın son bulması için yapılan girişimler ve siyasi destek nedeniyle oldukça minnettar ve Türk Devleti liderinin bu çabalarını takdir ediyor.

“Ukrayna toplumu işgalci devlet hakkında paylaşılan bilgilere son derece duygusal bir şekilde tepki verebiliyor”

Türk heyetinin Kiev’e gerçekleştirdiği ziyaret ile birlikte gelen başarılı müzakerelerin bunun en büyük örneği olduğunu söyleyen Bodnar sözlerine şu şekilde devam etti:

Türkiye’nin savaş halinde olan Ukrayna’ya yardım etmesi ve Rus saldırılarının ardından birçok yetim çocuğa ve ülkemizin vatandaşlarına kapılarını açması son derece önemli ve değerlidir. Öte yandan Rusya’nın Ukrayna’da devam ettirdiği saldırılar nedeniyle Ukrayna toplumu işgalci devlet hakkında paylaşılan bilgilere son derece duygusal bir şekilde tepki verebiliyor.

Yorumlar (0)