Ukrayna’dan kaçıp Türkiye’ye 4 günde ulaşan vatandaşlardan çarpıcı sözler

Ukrayna’da geçtiğimiz perşembe gününden beri yaşanan savaş hali nedeniyle bölgeden kaçarak Türkiye’ye doğru yola çıkan vatandaşlar 4’üncü günün sonunda Türkiye’ye ulaştılar.

GÜNDEM 28.02.2022, 14:58 28.02.2022, 16:39
Ukrayna’dan kaçıp Türkiye’ye 4 günde ulaşan vatandaşlardan çarpıcı sözler

Rusya’nın geçtiğimiz perşembe günü Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyonun ardından ülkede yaşayan pek çok insan evlerini ve yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalmıştı. Türk vatandaşlarına yönelik Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen organizasyon da başladı. Ülkeden ayrılarak Türkiye’ye gelmek isteyen Türk vatandaşlarına yardım ediliyor. Cumartesi gününden beri binlerce vatandaş hem toplu taşıma araçları hem de şahsi araçları ile birlikte yurda Türkiye’ye geri dönmeye başladılar.

Türk pasaportuna sahip olduğumuz için sorun yaşamadık

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen vatandaşlardan biri olan Yaşar Yeldan şu ifadelerde bulundu:

Türk pasaportuna sahip olduğumuz için bir sorun yaşamadık. Herhangi bir soru sormadan geçmemize izin verdiler. Bu nedenle Dışişleri Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Ukraynalı arkadaşlarım bana ‘Türkiye bize yardımcı oldu onlara minnettarız’ diyorlar. Ukrayna’da özellikle Bayraktar’ın ismini bilmeyen neredeyse yok.

Tanklarla araçları ezdiler

Aracı ile Türkiye’ye gelen vatandaşlardan biri olan Mehmet Dereci ise şu ifadelerde bulundu:

Hiç beklenmedik bir anda kuzey bölgesinden tanklar gelmeye başladı. Bulunduğumuz bölgede çok önemli bir baraj yer alıyordu. Başkenti sular altında bırakabilecek kadar büyük bir barajdı. İki gün boyunca barajı ele geçirebilmek amacıyla saldırdılar. Bomba sesleri duyuyorduk ve evimiz sürekli olarak sallanıyordu. O bölgede yaşayan çok fazla tanıdığımız bulunuyor. Biz tanklar gelmeden yarım saat önce oradan ayrıldık. Peşimizden tanklar içeri girdi ve tanıdıklarımızın arabalarını ezerek geçtiler.

Yorumlar (0)