Ukrayna’dan kaçan Türk vatandaşları Moldova’dan İstanbul’a doğru yola çıktı

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde Ukrayna’dan kaçarak Moldova’ya giden ve orada Türkiye Büyükelçiliğinde kalan vatandaşlar İstanbul’a doğru yola çıktı.

GÜNDEM 04.03.2022, 17:34 06.03.2022, 09:10
Ukrayna’dan kaçan Türk vatandaşları Moldova’dan İstanbul’a doğru yola çıktı

Ukrayna ve Rusya arasında başlayan savaş durumu birçok insanı evinden ayrılmaya zorluyor. Ukrayna’da yer alan bir grup Türk vatandaşı da Ukrayna’daki savaştan kaçarak Moldova’daki Kişinev bölgesine yerleşmişti. Vatandaşlar buradan Türkiye Kişinev Büyükelçiliği’nin ücretsiz olarak sağlamış olduğu otobüslerle birlikte İstanbul’a geldiler.

“Umarım böyle şeyler bir daha yaşanmaz”

Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer olaylar ve yaşanan gelişmeler hakkında şu açıklamalarda bulundu

Bugün sekizinci ya da dokuzuncu otobüsümüzü yolluyoruz. Artık sayısını biz de unuttuk. 2 otobüsümüz daha yolda. Dün gece vatandaşlarımızı misafir etmeye devam ettik. Şimdi de onları güvenli bir şekilde Türkiye’ye doğru yolcu ediyoruz. Devletimiz elinden gelen bütün imkanları kullanarak şu ana kadar burada kalan vatandaşların büyük bir kısmını tahliye etti. Romanya üzerinden alınanlar da oldu. Allah devletimizin yanında olsun. Umarım bir daha böyle olaylar yaşamayız.

Bizi 3 gün boyunca misafir ettiler

Tahliye edilenler arasında yer alan İbrahim Halil Yıldız ise büyükelçiliğe sağlamış olduğu imkanlardan ötürü teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Yola 3 otobüsle çıkacağız. Sayın Büyükelçimiz bize desteklerini hiç esirgemedi. Bizi 3 gün boyunca elçilikte misafir ettiler. Allah onlardan razı olsun. Bizi en kısa sürede vatanımıza kavuşturacaklar.”

Yorumlar (0)