Ukrayna’daki Türkleri tahliye eden 2 otobüs, yoldan çıktı

Ukrayna saldırılarının ardından ülkede bulunan Türkleri tahliye etmek için Edirne’den yola çıkan ve Ukrayna’ya doğru hareket halinde olan 2 otobüs, şiddetli tipi sebebiyle Bulgaristan’da yoldan çıktı. Şoförler, Türk makamlarını arayarak yardım talep etti.

GÜNDEM 28.02.2022, 11:36 28.02.2022, 17:29
Ukrayna’daki Türkleri tahliye eden 2 otobüs, yoldan çıktı

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırılar sebebiyle çoğunluğu üniversite öğrencisi olmak üzere binlerce Türk vatandaşı Ukrayna’da mahsur kaldı. Güvenli bölgelere geçerek Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçen ve tahliye edilmek isteyen Türkler için 3 gündür düzenli olarak otobüs seferleri düzenleniyor. Edirne’den yola çıkan otobüsler, Ukrayna’ya ulaşıp buradaki Türkleri alarak deniz ve kara yoluyla Türkiye’ye getiriyor.


Otobüsler, tipi sebebiyle yoldan çıktı

Edirne’den yola çıkan ve Bulgaristan’da seyir halinde olan iki otobüs, Gurkovo bölgesinde tipi sebebiyle yoldan çıktı. Otobüs şoförlerinden Murat Gülmez, tipi sebebiyle yolun hiçbir şekilde görünmediğini ve yoldan çıktıklarını aktardı. Şoförler, Türk makamlarını arayarak yardım istedi. Lastiklerin patladığını belirten Murat Gülmez, birkaç saat boyunca yolun kenarında mahsur kaldıklarını ve hiçbir şekilde hareket edemediklerini dile getirirken bölgede etkili olan soğuk hava sebebiyle araç içlerinin de hızla soğuduğunu kaydetti. 

Yorumlar (0)