Ukrayna: “Rusya, Zaporijya santralinin iki üst düzey personelini kaçırdı”

Ukrayna ve Rusya arasında meydana gelen savaş 237. gününde sürüyor. Ukrayna’da yönetime bağlı bir şekilde faaliyet gösteren enerji firması Energoatom, Rusya'yı Rus idaresinde yer alan Zaporijya Nükleer Santrali'nde yetkili iki personeli "kaçırmakla" itham etti.

GÜNDEM 18.10.2022, 10:30 18.10.2022, 17:30
Ukrayna: “Rusya, Zaporijya santralinin iki üst düzey personelini kaçırdı”

Telegram üzerinden açıklamada bulunan Energoatom, Zaporisya Nükleer Santrali'nin müdür yardımcısı Oleh Oshek ve bilgi teknolojisi başkanı Oleh Kostyukov dün Ruslar tarafından kaçırıldıklarını ifade ederek, "Şu an durumları ve nerede oldukları hakkında herhangi bir şey bilemiyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz hafta saldırıya uğradı

Öte yandan, Rusya tarafından ilhak edilen Zaporijya, geçtiğimiz günlerde Rus saldırıları sırasında vuruldu. Yaşanan bu saldırılarda ise 7 kişi yaşamını yitirdi. Ruslar tarafından İran’ın yolladığı insansız hava araçlarının kullanıldığını öne süren Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sivillerin vurulduğunu dile getirdi.

Rusya’nın nükleer silah söylemlerine yönelik Zelenski, NATO'yu önleyici saldırı gerçekleştirmeye çağırdı.

Ne olmuştu?

Rusya Devlet Başkanı Putin, geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’nın Zaporijya, Herson, Luhansk ve Donetsk bölgelerinin ülkesine bağlanmasına dair anlaşmaları 30 Eylül günü imzaladı. Bu şekilde Rusya, Kırım'ın ardından Ukrayna topraklarının takribi yüzde 15'ini daha tarafına eklemiş oldu.

Kiev'e müzakere görüşmelerine dönmesi yönünde seslenen Putin, "Ne Batı ne de Ukrayna bütünlüğümüzü ve birliğimizi bozamaz. Bu bölgelerde yaşayan milyonlarca vatandaş kararını almıştır" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)