Ukrayna ordusu Irpin kentinde kontrolü ele geçirdi

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan çatışmalarda başkent Kiev’e yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Irpin kentinde Ukrayna ordusu kontrolü ele geçirdi.

GÜNDEM 27.02.2022, 16:16 28.02.2022, 14:34
Ukrayna ordusu Irpin kentinde kontrolü ele geçirdi

Ukrayna’da yaşanan askeri operasyonların dördüncü gününde gelişmeler devam ediyor. Başkent Kiev’e yaklaşık 30 kilometre yakınlıkta bulunan Irpin kentinde Ukrayna kuvvetleri Rus birliklerine karşı verdiği mücadelede galip gelerek bölgenin kontrolünü ele geçirdi. Öte yandan Rus birliklerinin başkent Kiev’e doğru ilerleyişinin önüne geçmek amacıyla da Buça – Irpin köprüsü de havaya uçuruldu.

“Irpin güven içinde”

Irpin Belediye Başkanı askeri operasyonlara askeri kıyafetleri ile katıldı. Bölgedeki halka evde kalmaları yönünde çağrıda bulunan Belediye Başkanı Aleksandır Markuşin şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün halkımız ve vatanımız için oldukça önemli bir gün. Bugün şehrimize Bucha bölgesinden tanklarla giriş yaptılar. Bu girişimi geri püskürttük. Halkımızdan evlerinde kalmasını ve dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Dışarıda sürekli olarak çatışmalar yaşanıyor. Evlerinde yardıma ihtiyacı olan insanlar olabilir. Lütfen komşularınıza yardım edin. Bir ihtiyacınız olması durumunda bizden yardım isteyin. Gerekli yardımları yapacağız. Çalışmalarımız doğrultusunda şehrimiz güven içinde. Durum kontrol altında onları geri püskürttük. Yaşasın Ukrayna!”

“Ukrayna Silahlı Kuvvetleri saldırıları püskürttü”

Bunun yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Aleksey Arestoviç de Kiev etrafında bulunan küçük kentlere yönelik açıklamalarda bulundu. Arestoviç şu ifadelerde bulundu:

Düşman Gsotomel, Irpin ve Bucha bölgelerine girmeye çalıştı. Ancak gerekli karşılığı verdik. Saldırılar Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından püskürtüldü. Direnişe Bucha halkı da katıldı ve Rus askerlerine Molotof kokteylleri ile karşılık verdi.

Yorumlar (0)