Ukrayna'dan, yabancı gönüllü askerlere vatandaşlık müjdesi!

Ukrayna, Rusya ile girilen savaşta ordusuna katılan yabancı gönüllü askerlere vatandaşlık verileceğini duyurdu.

GÜNDEM 10.03.2022, 08:21 10.03.2022, 18:07
Ukrayna'dan, yabancı gönüllü askerlere vatandaşlık müjdesi!

Ukrayna lideri Zelensky'nin çağrısının ardından şu ana kadar 52 ülkeden 20 binden fazla yabancı askerin Ukrayna ordusuna dahil olduğu açıklandı.

Yabancı gönüllü askerlere vatandaşlık verilecek

Ukrayna İçişleri Bakanı Yardımcısı Yenin Yevhen, Ukrayna'ya gelen ve gönüllü olarak Ukrayna askeri birliğine katılan gönüllü askerlere, Sınır Muhafız Servisince bir askeri kart verileceğini duyurdu.

Gelecekte bu gönüllerin, Ukrayna vatandaşlığını alacak olan yabancı uyruklular arasında olacağı açıklandı. Bununla beraber, Ukrayna lideri Zelensky, geçen ay, Rusya’ya karşı mücadele etmek için gönüllülerden oluşan "uluslararası tugay" kurduğunu bildirmişti.

Gönüllülerin büyük bölümü Avrupa’dan

Gönüllü askerler, hükümetlerinin savaşa daha kolay katılmasına imkan tanıyan Polonya, Letonya ve Danimarka dahil olmak üzere daha çok Avrupa devletlerinden geldi. Danimarka Başbakanı Frederiksen, gerçekleştirdiği basın toplantısı sırasında vatandaşlarına yaptığı çağrıda Ukrayna’nın savunmasına destek olmaya davet etmişti.

Geçtiğimiz ay Letonya hükümeti de benzer biçimde Letonya halkını, Ukrayna’ya destek olmaya çağırmıştı. Milletvekili Rancanis, "Ukrayna'yı bağımsızlığını ve güvenliğini savunmak ve destek vermek için gönüllü olarak hizmet vermek isteyen vatandaşlarımız bu davranışı yapabilmelidir" sözlerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)