Ukrayna'dan Türkiye'ye çağrı: Boğazları kapatın!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, bugün sabah saatlerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye’den destek istedi ve İstanbul ile Çanakkale Boğazı’nın Rus gemilerine kapatılması talebinde bulundu. Bodnar ayrıca Rusya tarafında ciddi kayıpların yaşandığını da sözlerine ekledi.

GÜNDEM 24.02.2022, 13:44 24.02.2022, 13:52
Ukrayna'dan Türkiye'ye çağrı: Boğazları kapatın!

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Rusya, Ukrayna'ya yönelik bir savaş başlattı. Bu zor zamanda, stratejik ortağımız olan Türkiye'yi ve dost Türk milletini, bize destek vermeye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Ukrayna Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşım şu şekilde:

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekat başlatmasından sonra açıklamalar yaptı.

“Savaş halindeyiz"

Son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla Büyükelçi Vasyl Bodnar, bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Rusya ile savaşta olduklarını belirten Bodnar, "Putin'e karşı bütün dünyayı koalisyon kurmaya ve söz konusu savaşın genişletilmesini engellemeye davet ediyoruz. Saldırganlığı engellemeye çağırıyoruz. Ukrayna bugün sizlerin güvenliğinizi koruyor" sözlerini kullandı.

“Türkiye, boğazları Ruslar’a kapatsın”

Türkiye'den destek beklediklerini söyleyen Bodnar, “İstanbul ve Çanakkale Boğazı ile hava sahasının, Rus uçakları ve gemilerine kapatılmasına ilişkin Türk tarafına resmi talebimizi ilettik" şeklinde konuştu. Bodnar, "Rus tarafına yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz. Rus iş insanlarının hisselerine el konulmasını ve maddi kazancın buradan sağlanmasının önlenmesini istiyoruz" açıklamasını yaptı.



"Rusya'da ciddi kayıplar var"

Vasyl Bodnar, Rus ordusunda ciddi kayıpların yaşandığını, 2 helikopter ve 5 uçağın düşürüldüğünü ve sivil kayıpların da bulunduğunu aktardı. "Şu an durum kontrol altında." sözlerini sarf eden Bodnar, "24 Şubat'ta dünya değişti." ifadelerini kullandı.

"Putin savaş suçu işliyor"

Bodnar, yaptığı son açıklamada şunları aktardı: "Rusya ile şu anda savaş halindeyiz ve Türkiye'den destek istiyoruz. Rusya ile savaş halindeyiz ve stratejik ortağımız Türkiye, buna sessiz kalmamalı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sedat Önal ile görüşme gerçekleştirdik. Boğazların kapatılması talebimizi tekrar ilettik. Kendileri bunu değerlendirip en kısa zamanda dönüş yapacaktır. Montrö Anlaşması buna temel oluşturur. Anlaşmanın 9'uncu maddesi uygulanmalıdır. O maddeye göre savaşa taraf olan devletlerin boğazdan geçişine izin verilemez."

Yorumlar (0)