Ukrayna'dan tahliye olan 200 Azerbaycanlı Türkiye’de misafir ediliyor

Rusya’nın saldırıları nedeniyle Ukrayna’da yaşayan bazı Azerbaycanlı vatandaşların tahliyesine başlandı. Ülkelerine gitmek için yola çıkan Azerbaycanlılar, Türkiye’de misafir ediliyor.

GÜNDEM 14.03.2022, 11:11 14.03.2022, 18:09
Ukrayna'dan tahliye olan 200 Azerbaycanlı Türkiye’de misafir ediliyor

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırılar devam ediyor. Ülkende yaşayan bazı vatandaşların ise tahliye edilmesi için çalışmalar sürüyor. Ülkelerine dönmek için Ukrayna’dan yola çıkan 200 Azerbaycanlı vatandaşında tahliyesine başlandı. Ülkelerine gitmek için yola çıkan Azerbaycanlılar, İstanbul Valiliği’nin koordinesinde Esenler Belediyesinin organize ettiği Mehmet Öcalan Spor Kompleksi'ne getirildi ve burada misafir ediliyor.

Esenler Belediyesi tarafından misafir edilen Azerbaycanlı vatandaşlara barınma, gıda ve temizlik imkanları sağlanırken çocuklara da oyuncaklar hediye edildi. Ülkelerine gitmeden önce Türkiye’de misafir edilen Azerbaycanlıların burada tüm ihtiyaçlarının karşılandığı öğrenildi.

‘Allah, Türk dünyasından razı olsun.’

Türkiye’ye gelen misafirlerden Elçin İsayev, tahliye edilirken yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘Öz memleketimize gelmiş bulunuyoruz. Yolculuğumuz zordu ama sağ salim Türkiye’ye geldik. Ruslar Ukrayna’dan çıkanları vuruyor. Biz Kiev'den geldik. Buraya gelebilmek için Moldova üzerinden yola çıktık. Türkiye’de bizi çok güzel karşıladılar. Herkesten Allah razı olsun. Dilerim Allah, Türk dünyasından razı olsun.’

İki çocuğu ve eşiyle tahliye edilen Gülnar Kerimova, yolculuklarının çok iyi geçtiğini belirterek ‘Bizimle çok iyi ilgilendiler. Bizleri güzel karşıladılar. Herkese çok teşekkür ederiz. Biz buraya Romanya’dan geldik. Buradan da Bakü’ye gideceğiz. Ukrayna’da çatışmalar sürüyor. 14 yıldır orada yaşıyorduk. Şimdi çocuklarımızı alıp buraya gelmek zorunda kaldık’ dedi.

Harkov’dan ülkesine gitmek için tahliye edilen 54 yaşındaki Aliyeva İrada ise eşinin ve çocuğunun onunla birlikte tahliye edilmesine izin verilmediğini bu yüzden dolayı tek başına geldiğini söyledi.

‘Putin, bizi öldürdü!’

35 yıldır Ukrayna’da yaşadığını belirten Aliyeva İrada şunları söyledi: ‘Putin, bizi öldürdü ve Harkov'u yok etti. Çocuklarımız sokaklarda kaldı. Kocamın ve çocuğumun benimle gelmesine izin vermediler. Allah, Türkiye'den razı olsun. Burada herkes bize çok yardımcı oldu. Bizim evlerimiz bombalandı. Bende Azerbaycan'da yaşayan kardeşimin yanına gidiyorum. Ukrayna’da hiç kimse savaşmak istemiyor. Orada birçok Azerbaycanlı öldü. Benim gözümün önünde 4 kişi öldü. Savaş istemiyoruz. Ukrayna, çok güzel bir ülke. Her şeyimiz Ukrayna’da kaldı. Bizler darda kaldık. Savaş çok kötü.’

‘Devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor.’

Esenler Belediyesi Mehmet Öcalan Spor Tesisi Sorumlusu İrfan Doruk, tahliyesi gerçekleşen Azerbaycanlı vatandaşların burada en güzel şekilde ağırlandığını dile getirdi.

Doruk, ‘Göç İdaresi Müdürlüğümüz ile beraber burada ikramlarımız oluyor. Azerbaycanlı vatandaşların rahat edebilmesi için imkanlar sunuyoruz ve misafirlerimizi sonrasında Azerbaycan'a uğurluyoruz. Biz, Esenler Belediyesi olarak en iyi şekilde ev sahipliği yapıyoruz. Misafirlerimizde onlara sunulan imkanlardan mutlular. Devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor." dedi.

Yorumlar (0)