Ukrayna'dan getirilen 298 Türk Manisa'da!

Ukrayna'dan getirilen 298 Türk vatandaşı Manisa'daki KYK yurdunda karantinaya alındı.

GÜNDEM 22.04.2020, 06:54
Ukrayna'dan getirilen 298 Türk Manisa'da!

Ukrayna'dan 298 Türk'ü taşıyan uçak İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indi. 298 Türk vatandaşı, dezenfekte edilmiş otobüslerle Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumunun (KYK) Yunus Emre Öğrenci Yurdu'na nakledildi.

Otobüslerden 5'erli gruplar hâlinde ve sosyal mesafeyi koruyarak inen yolcular, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekiplerinin yurt bahçesinde kurduğu çadırda sağlık taramasından geçirildi.

Ateşleri ölçülen, elleri dezenfekte edilip eldiven ve maske giydirilen ve genel karantina kuralları anlatılan vatandaşlar, özel kıyafetli ekipler tarafından öğrenci yurdunda kalacakları odalara götürüldü.

Vatandaşlar, Manisa'daki yurtta 14 gün karantina altında tutulacak ve bu süre içerisinde sıkça kontrolleri yapılacak.

Ukrayna'dan gelen öğrencilerden Mert Cengiz Çevik, Türkiye'de çok iyi bir şekilde karşılandıklarını ifade ederek duygularını şu şekilde dile getirdi:

"Başka bir ülkenin, vatandaşını bu kadar iyi karşılayacağını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye vatandaşlarına hem çok iyi bir şekilde destek veriyor hem de önlemini en iyi şekilde alıyor. Bundan çok çok memnunuz."

Odesa'da öğrenci olan Cem Sarıaslan da tahliyelerinin gayet başarılı geçtiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Ülkemize teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar bizi iyi bir şekilde buraya getirdiler. Burada imkanlar güzel. Ukrayna'da sağlık çok kötü, hastanelerin hiçbiri çalışmıyor. Hasta alımını durdurdular, test kiti yok, tahlil yapılamıyor. O yüzden okullarımız tatil olduktan sonra evlerimizden hiç çıkmadık. En kısa zamanda ülkemize dönmek istedik."

ukrayna_turkler_

Yorumlar (0)