Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin açıklama

Mevlüt Çavuşoğlu, Türk vatandaşlarının Ukrayna'dan tahliye edilmesi için hazırlıkların bittiğini kaydederek, kara yolu üzerinden tahliye yapılması durumunda komşu ülkelerin vize, aşı sertifikası ve PCR testi istemeyeceğini kaydetti.

GÜNDEM 25.02.2022, 00:40 26.02.2022, 09:26
Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında konuştu. 

Ukrayna'daki yurttaşların durumunun yakından takip edildiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin faaliyetleri en başından bu yana yaptık. Her şeye hazırız fakat hava sahası kapalı durumda. Bu ayın başından bu yana çalışıyoruz. 14 Şubat'ta herkesi aradık ve bölgeyi terk etmeleri gerektiğini ifade ettik." diye konuştu. 

Ayrılıkçı bölgelerin Rusya tarafından tanınmasının ardından yurttaşlara bölgeden çıkma uyarılarının tekrarlandığını belirten Bakan Çavuşoğlu, THY'nin ek bir sefer oluşturduğunu fakat bu seferin yalnızca 4 bilet satılması sebebiyle iptal edildiğini söyledi. 

"Kara yolu veyahut deniz yolu üzerinden tahliye yapabiliriz"

Çavuşoğlu, uçuşlarda çok sayıda boş koltuğun olduğunu, özellikle öğrencilerin son saniyeye kadar beklemek istediğini dile getirerek, "Durum biraz sakinleştiğinde yurttaşlarımızı kara yolu üzerinden Polonya, Romanya ve Moldova gibi komşu ülkelere götüreceğiz. Deniz trafiği de hava trafiği gibi kapalı. Eğer deniz trafiği açılırsa tahliye faaliyetlerini de feribot firmalarımızla yapacağız." sözlerini sarf etti. 

Ülkedeki otobüs firmalarıyla kara yoluyla tahliye durumunda anlaşmaların gerçekleştirildiğini de vurgulayan Çavuşoğlu, "Biraz evvel söz ettiğim ülkelerle görüştük. Türk vatandaşlarından vize, aşı sertifikası ve PCR testi gibi şeyler talep etmeyecekler." dedi.  
 

Yorumlar (0)