Ukrayna bir kez daha karanlığa gömüldü: Ukraynalılar endişeli!

Rus güçlerinin kritik enerji altyapılarını hedef alan saldırıları sebebiyle Ukrayna'nın pek çok bölgesindeki şehirler ve farklı yerleşim yerleri karanlığa büründü.

GÜNDEM 24.11.2022, 06:30 24.11.2022, 17:16
Ukrayna bir kez daha karanlığa gömüldü: Ukraynalılar endişeli!

Ukrayna ordusundan gelen açıklamaya göre, Rus birlikleri, ülkedeki kritik ve sivil altyapılara yönelik 5 insansız hava aracıyla ve 70 seyir füzesiyle saldırı düzenledi.

Saldırılar sebebiyle Ukrayna'nın Kiev, Çernihiv, Lviv, Kirovograd, Dnipro, Odessa, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde elektrik ve su kesintileri yaşandı.

Karanlığa bürünen kent Dnipro

Rus güçlerin gerçekleştirdiği saldırılarda özellikle elektrik altyapıların hedef alınması neticesinde Ukrayna'nın diğer şehirleri gibi Dnipro şehrinde de elektrik kesintileri meydana geldi.

Nüfusu bir milyondan fazla olan, Ukrayna'nın en büyük üçüncü şehri Dnipro'da evler, sokaklar, caddeler karanlığa gömüldü.

Elektriğin beklenmedik bir anda kesilmesiyle kent merkezinde seyir halindeki belediyeye ait troleybüsler ve tramvaylar yolda kaldı.

Oldukça kalabalık kentin parklarında gezen veya evcil hayvanlarını dolaştıranlar ise karanlık ortamda el fenerlerini kullanıyor.

Donetsk'teki elektrik kesintileri

Rusya ile Ukrayna arasında savaşın devam ettiği Ukrayna'da en sıcak çatışmaların meydana geldiği Donetsk bölgesinde yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle şehirler ve kasabalar karanlığa teslim oldu.

Yoğun çatışmaların meydana geldiği Bahmut'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kramatorsk kentinin sakinleri, elektriğin kesilmesi sebebiyle evlerinden karanlık sokaklara çıkmamayı tercih ediyor.

Savaşın yaralarını taşıyan Kramatorsk sakinlerinin karanlığa karşı mumları kullandığı bildirildi.

Orta yaşlarındaki kadın Mila, savaş bölgesinde yaşadıkları için elektriklerin sık sık gittiğini belirterek daha çok planlı kesintilerin uygulandığını aktardı.

Mila, Rusya'nın son saldırıları sebebiyle yalnızca Donetsk değil pek çok bölgede acil durum elektrik kesintilerin yaşandığını aktararak "Evde yalnızca iki tane mum kaldı. Elektrik kesintisi ne kadar devam eder bilmiyorum ama mumlar bu gece yeter." sözlerini kullandı.

Ayrıca Donetsk bölgesinin Dobropilliya kentindeki elektrik kesintilerinin gece saatlerindeki olumsuz etkileri görüntülendi.

Yorumlar (0)