Üçüncü kez vurdu: İlçe diken üstünde

Geçtiğimiz yıl 11 Ağustos tarihinde Kastamonu’da meydana gelen sel felaketinin akabinde üçüncü defa selin vurduğu Çatalzeytin ilçesinde ikamet eden yurttaşlar korkudan evlerine giremiyor. Dün gece meydana gelen sel felaketi nedeniyle çay üzerinde bulunan 9 köprü yerle bir oldu, 26 köyle ulaşım kesildi.

GÜNDEM 07.05.2022, 23:20
Üçüncü kez vurdu: İlçe diken üstünde

Çatalzeytin ilçesinde karların erimesi ve hemen akabinde görülen sağanak yağış nedeniyle su seviyesinde artış meydana geldi. Akçay Çayı üzerinde bulunan 9 köprü yerle bir oldu. Köprülerin kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte 26 köyle ulaşım kesildi.

Çay kenarındaki evler boşaltıldı

Diğer yandan, su seviyesinin artmasıyla birlikte Çatak köyü yolu da sular altında kaldı. Su seviyesinin halihazırda bölgede yüksek olmasından dolayı çalışma yapılamadı.

Sel sularının aşındırdığı toprak nedeniyle Akçay Çayı kenarındaki evler tahliye edildi. Bir ahırda bulunan kanatlı hayvanlar sel sularına kapıldı. 12 büyükbaş hayvan ise sahiplerinin çabalarıyla sel sularına kapılmaktan son anda kurtarılabildi.

Kastamonu Valiliği'nden açıklama

Daha evvel ihalesi yapılan kalıcı köprülerin yapım sürecinin sürdüğü kaydedilen açıklamada, "Suyun debisinin azalmasıyla birlikte gerekli çalışmalar hızlı bir şekilde yapılıp bozulan menfez, büz köprülerin onarımı tamamlanacaktır. Bu süreçte yurttaşlarımızın mağdur olmaması adına gereken her türlü önlem Kastamonu Valiliği ve kaymakamlıklarımız tarafından alınmaktadır." denildi. 

Yorumlar (0)