'Uçan kale' 200'ü aşkın Türk vatandaşı ile Afganistan'dan ayrıldı

Taliban'ın Kabil'de kontrolü sağlamasının akabinde ülkemize dönmek için başvuruda bulunan 200’ü aşkın Türk vatandaşını taşıyan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait A400 M tipi nakliye uçağı Kabil'den havalandı.

GÜNDEM 18.08.2021, 18:15 19.08.2021, 12:47
'Uçan kale' 200'ü aşkın Türk vatandaşı ile Afganistan'dan ayrıldı

Afganistan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kabil Uluslararası Havaalanı'ndaki güvenli bölgede bekleyen 200’ü aşkın Türk vatandaşı, 'uçan kale' olarak adlandırılan A400 M tipi nakliye uçağıyla Kabil Uluslararası Havaalanı'ndan ayrıldı.

Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor

Ülkede Türk vatandaşlarının tahliye çalışmalarının devam ettiği ifade edilirken, Kabil şehir merkezinden havalimanındaki güvenli bölgeye getirilen ve nakil edilmek üzere bekleyen Türk vatandaşları, yaşadıkları süreci ve Kabil'deki son durumu anlattı.

Hatay'dan 3 yıl evvel geldiğini ifade eden Türk vatandaşı Nakimola Çolak, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde tercüman olarak görev aldığını dile getirdi. Çolak, hiçbir sorun yaşamadan Kabil Havaalanı'na ulaştıklarını anlattı.

"Her şey çok hızlı gelişti"

İsminin Kadir olduğunu ve Kabil'de 2 senedir çalıştığını belirten bir başka Türk vatandaşı ise Kabil Havaalanı'nın güvenlik sistemlerinin bakım ve onarımını yaptığını anlattı. Türk vatandaşı, şu ifadeleri kullandı:

"Her şey çok hızlı gelişti. Taliban'ın Kabil'e girmesi, her şey 1 gün içerisinde oldu. Biz de derhal elçiliğimize ve Dışişleri Bakanlığı'na ulaştık. An itibarıyla güvendeyiz."

Afganistan'da 8 senedir çalışan Ahmet Yılmaz, Türk askerine teşekkür ederek, "Askerimizden Allah razı olsun. Bize çok yardımcı oldular. Tahliye programına bizi de dahil ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Muhterem Büyük ise İstanbul'dan geldiğini ve Herat kentinde un fabrikası çalıştırdıklarını söyledi. Herat'a gidemediklerini ve 1 haftadır başkent Kabil'de otelde kaldıklarını belirten Büyük, "Zorunlu olarak geri dönüyoruz. Allah büyüktür, ileride yeniden gelebiliriz." diye konuştu.

Ailesiyle beraber uçağa bindiğini kaydeden bir vatandaş da "Türkiye devletine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.









Yorumlar (0)