Uçak parçalara ayrılmıştı... Pilotun beyninde tümör tespiti!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkarak parçalara ayrılan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının ikinci pilotu Ferdinant Pondaag'ın tedavisi esnasında beyninde tümör olduğu belirlendi. 

GÜNDEM 21.02.2020, 12:50
Uçak parçalara ayrılmıştı... Pilotun beyninde tümör tespiti!

İzmir-İstanbul seferini yapan Boeing B737 800 tipi uçak, 5 Şubat günü akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıktı. Uçak 3 parçaya ayrılıp alev aldı. Kaza sonucu 3 yolcu hayatını kaybederken, 180 kişi yaralandı. 

Yaralananlardan biri de Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının Hollandalı ikinci pilotu Ferdinant Pondaag oldu. Ferdinant Pondaag'in tedavisi Nişantaşı'nda bulunan özel bir hastanede devam ediyor.

İkinci pilotun tedavisi esnasında beyninde tümör olduğu belirlendi. 29 yaşındaki pilotun bu durumu bilmediği ve bir hafta içerisinde ameliyat edileceği bildirildi. Ferdinant Pondaag'in arkadaşlarına tümörden bahsederek mesaj attığı öğrenildi. 

"Bir hafta içinde ameliyat olacağım"

Genç pilotun arkadaşlarına attığı mesaj şöyle: 

"1 hafta 4 gündür hastanedeyim. Kalçam çok kötü kırıldı. Kemik dolgusu ve 3 vida kullandılar. 3 günlük ağrıdan sonra daha iyiyim. Daha iyi uyuyorum. Doktorlar ayrıca kafamda bir şey buldular. Bir tümör. Bir hafta içinde ameliyat olacağım. Bu ameliyattan önce ilk olarak ailemi görmek istiyorum. Şansım yüksek ama yüzde yüz temizleyemeyeceklerini söylediler. Alındıktan sonra yeniden büyüyebilir ve epilepsi ilaçları kullanmam gerekiyor."

"Hollanda'da hapse girebilirim"

Bir daha asla uçamayacağını düşündüğünü ve çok üzüldüğünü arkadaşları ile paylaşan pilot, "Ayrıca polis ile de uğraştım. En kötü senaryo Hollanda’da hapse girebilirim çünkü Hollanda pasaportum var. Ama düşük bir ihtimal olduğunu söylediler. Fiziksel olarak daha iyiyim ama duygusal olarak çökmüş durumdayım. En kısa zamanda cevaplayacağım ama şu anda çok meşgulüm ve ayrıca hastalığım sebebiyle zayıf düştüm. Pegasus benimle yakından ilgileniyor." ifadelerini kullandı.

Sorulara "Hatırlamıyorum" yanıtı verdi.

Diğer yandan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçundan başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma dâhilinde Ferdinant Pondaag'ın "şüpheli" sıfatıyla ifadesine başvurulmuştu. 

Pondaag'ın sorulara genel olarak "Hatırlamıyorum" karşılığını verdiği ortaya çıktı. Kaptan pilot Mahmut Aslan'ın ifadesinin de sağlık durumuna göre ilerleyen günlerde alınacağı ifade edildi. 


 

Yorumlar (0)