Uçak kazasında 5 kez anons yapıldı, cevap gelmedi

Sabiha Gökçen'de dün gerçekleşen uçak kazasından birkaç dakika sonra kule görevlisinin 5 kez Pegasus pilotları ile iletişim sağlayarak durularını öğrenmek için yaptığı anonslar ortaya çıktı. Kule görevlisinin anonslarına Pegasus pilotlarının yaralı olduğu için yanıt veremediği kaydedildi.

GÜNDEM 06.02.2020, 19:17
Uçak kazasında 5 kez anons yapıldı, cevap gelmedi

Pegasus Hava Yolları'na ait İzmir-İstanbul seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC IZK kuyruk tescili Boeing B737-800 tipi yolcu uçağı dün saat 17.05'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalktı. Uçak saat 18.18'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistte tutunamayarak yola savruldu.

Kazadan ardından Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrol Merkezi'ndeki kadın hava trafik kontrolörünün, anons yaparak pilotlarla iletişim kurmaya çalışması kaydedildi. Kontrolör saat 18:21'de pilota ulaşmak için sefer çağrı adı ile art arda anons yapmaya başladı.

5 ayrı anons yapıldı, cevap gelmedi

Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ndeki hava trafik kontrolörleri 5 kez, seferin çağrı adı ile pilota ulaşmaya çabaladı. Kokpit ekibi ve pilotlar gelen anonslara yaralı olduğundan dolayı cevap veremedi.

İşte o anonslar:

Kule: "Pegasus 87R ifadelerim alınıyor mu?

Kule: 87R Gökçen?

Kule:Kunuşan Gökçen ground, duyuyor musunuz beni?

Kule: Pegasus 87R?

Kule:Pegasus 87R?

Başka bir uçağın pilotu: 87R, sizi arıyor efendim Gökçen

Kazada hayatını kaybedenlerin kimliği açıklandı

Dün gerçekleşen uçak kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı.

Kazada hayatını kaybedenlerin Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt olduğu belirlendi. Cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Yorumlar (0)