Uçağın kanadına tutunup kaçmaya çalışan Afgan'ın cansız bedeni görüntülendi

Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinden sonra ülkeyi terk etmek isteyen kişilerin akın ettiği Kabil Havaalanı'nda, kaos ve panik yaşanırken, bir Afgan’ın uçağın kanadına tutunarak kaçmaya çalıştığı esnada uçağın içinden cansız bedeni görüntülendi.

GÜNDEM 17.08.2021, 16:17 18.08.2021, 10:20
Uçağın kanadına tutunup kaçmaya çalışan Afgan'ın cansız bedeni görüntülendi

Dün, Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinden sonra Afganistan’ı terk etmek isteyen binlerce Afgan, Kabil Havaalanı'na akın etmişti.

Kabil havalimanında izdiham

Pek çok ülkenin tahliye operasyonlarına başladığı havalimanına, binlerce sivilin yetkisi olmadan duvarları aşarak girmesi, havaalanında kaos ve paniğe sebep olurken, bazı Afganların hayatları pahasına uçaklara tırmanma çabalarının yer aldığı şok eden görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

Havalimanında dün kaydedilen bir görüntüde, uçağın kanadına tutunup kaçmaya çalışan Afganların, uçağın kalkışından hemen sonra düştüğü görülmüştü.

Uçağın kanadına tutunan Afgan’ın cansız bedeni görüntülendi

Havalimanında meydana gelen insanlık dramına yönelik bugün yeni görüntüler ortaya çıktı. Uçağın içinden çekildiği belirlenen görüntüde, uçağın kanadına tutunmaya çalışan bir Afgan'ın cansız bedeni görüldü.

Öte yandan uçağın iniş takımlarına tutunan ve farklı kişilere ait olduğu belirtilen cansız beden parçalarının da iniş takımlarında yer aldığı ifade edildi.

Uçağın mürettebatı, tekerlek bölmesinin içerisinde asılı kalan cesetlerin iniş takımlarında arızaya sebep olduğunu belirtirken, arıza sebebiyle uçağın acil iniş için Katar'a yönlendirildiği ifade edildi.

7 kişi yaşamını yitirmişti

Tahliye operasyonlarının gerçekleştirildiği Kabil Havaalanı'ndaki tahliyeler esnasında 7 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)