Üç lider karar aldı, Erdoğan'la görüşecekler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan gelen açıklama şu şekildeydi.

GÜNDEM 18.10.2019, 16:26 18.10.2019, 17:16
Üç lider karar aldı, Erdoğan'la görüşecekler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un görüşme açıklaması: "Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik."

Macron'un açıklamasının ardından Berlin'den de açıklama geldi. Angela Merkel tarafından yapılan açıklamada, "Suriye'nin kuzeyinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı sonrası Türkiye-ABD arasında varılan anlaşma Alman hükümetince memnuniyetle karşılandıifadeleri yer buldu.

Macron, Brüksel'de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi sonrasındaki basın toplantısında yeni Brexit anlaşmasının İngiliz Parlamentosu ve Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilmesi ihtiyacına dikkat çekti.

Avro bütçesinde bir uzlaşı bulunmadığını söyleyen Macron, "Türkiye konusunda ortak bir karar aldık. Türkiye'ye silah ihracatlarını durdurduk. Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik. Muhtemelen Londra'da görüşeceğiz." şeklinde konuştu

Macron'un bir diğer vurgusu ise yeni Brexit anlaşmasının kabul edilememsi halinde ek süre tanınmaması gerekliliği yönünde oldu.

Yorumlar (0)