Twitter normale döndü: Erişim neden sağlanamadı?

Dün akşam saatlerinde erişime kapatılan sosyal medya platformu Twitter için erişim kısıtlaması kaldırdı. Kullanıcıların birçoğu tweet atamadığını ifade ederken, mevcutta bu durumda çözüme ulaşmış durumda.

GÜNDEM 09.02.2023, 09:20
Twitter normale döndü: Erişim neden sağlanamadı?

Kahramanmaraş depreminin sonrasında birçok kişi tarafından aktif bir biçimde kullanılan Twitter ve TikTok’a erişim sıkıntıları meydana gelirken, akşam vakitlerinde Instagram uygulamasında da bazı sorunlar görülmeye başlandı. Birçok kişi, söz konusu sosyal medya hesaplarına ulaşamadığını ifade etti.

Fuat Oktay’dan ilk açıklama

Kullanıcılar tarafından anlık raporlama yapılan Downdetector’de Twitter, Instagram ve TikTok hakkında gerçekleştirilen şikâyetlerde ani bir yükseliş meydana geldiği görüldü. Twitter'a erişemeyen birçok kişi VPN üzerinden giriş sağlayarak platforma ulaşabildi. İlerleyen saatlerde yaşanan erişim sorunu ile ilgili bir açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapıldı. Oktay ise durumu şu şekilde ifade etti: “Benim öğrendiğim kadarıyla belirli teknik sıkıntılar bulunuyor”

Twitter’dan Türkiye’ye dezenformasyon sözü

Bu olayın ardından Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile bir toplantı düzenledi.

Twitter yöneticileri arasında sağlanan görüşme sonucunda dezenformasyon ile mücadele hususunda Türkiye ile daha çok iş birliği halinde olma sözü verildi.

Yalan haber ile gerçek dışı ihbarlara tedbir alma ve sahte hesaplar için hızlı işlem sağlama çerçevesinde tam bir iş birliğinde bulunmayı kabul etti.

Twitter'ın dezenformasyon ile mücadele hususunda tam iş birliği sağlama taahhüdü vermesinin ardından Twitter'a erişim sıkıntısı ortadan kalktı. Sosyal medya uygulaması 9,5 saatin ardından normale döndü.

Yorumlar (0)