Twitter, Diyarbakır annelerinin hesabını kapattı! 

İslam'a, Müslüman'a, Peygamber'e, kutsal mabedlere, Türkiye'ye, ülkenin liderlerine hakareti ve terör örgütlerini yüceltmeyi "fikir özgürlüğü" kapsamına alan Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin paylaşımlarına kısıtlama getirdikten sonra bu kez de PKK'dan evlatlarını isteyen Diyarbakır annelerinin hesabını kapattı.

GÜNDEM 08.02.2021, 13:57 09.02.2021, 09:25
Twitter, Diyarbakır annelerinin hesabını kapattı! 

Evlatlarının kandırılarak ya da zorla dağa kaçırılmasından HDP'nin sorumlu olduğunu belirterek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019 tarihinde oturma eylemi başlatan anneler, 525'nci güne girdikleri nöbetlerini sürdürüyor.

Seslerini daha geniş kitleye duyurmak için sosyal medya platformlarında hesaplar oluşturan Diyarbakır anneleri, bölücü terör örgütü PKK ve yandaşlarına özgürlük tanıyan platformların engellemeleriyle karşılaşıyor.

Twitter'da "DiyarbakirAnneleri" hesabını oluşturan ve bu hesap üzerinden, PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını isteyen aileler, çifte standartla karşı karşıya kaldılar.

"DiyarbakirAnneleri" hesabı kapatılan aileler adına konuşan acılı baba Süleyman Aydın, "Bölücü terör örgütünün paçavraları, propagandaları ve videoları paylaşıldığında hiçbir kısıtlama gelmiyor ama evlatlarını isteyen ailelerin hesapları kapatılıyor. Apaçık çifte standart uygulanıyor" dedi.

Yeni hesap: @DiyarbakirAnne_

Twitter'da "@DiyarbakirAnne_" ismiyle yeni hesap oluşturduklarını belirten ve herkesin bu hesabı takip ederek kendilerine destek vermesini rica eden Süleyman Aydın şunları söyledi:

"Oturma eyleminin ilk gününden bu tarafa, Türkiye'nin her yerinden, herkesten büyük destek aldık. Allah hepsinden razı olsun. Acılı annelerimiz ve babalarımız, feryatlarını bu hesaplardan da dile getiriyordu ama Twitter sesimizin duyulmasını istemedi ve hesaplarımızı kapattı. Diyarbakır annelerinin hesabını kayatıyorsunuz, peki terör örgütünün hesaplarını niçin kapatmıyorsunuz? Binlerce hesapları var bunların."

Yorumlar (0)