Twitter'dan "Türkiye'deki bazı içeriklere engel" paylaşımı

Seçim öncesi Türkiye'deki 4 hesaba ve 409 tweete erişimi engeli getiren Twitter, kararın Türk hükümetinden gelen talep üzerine uygulandığını bildirdi. Söz konusu mahkeme kararlarına itiraz edildiği kaydedildi. İşte detaylar...

GÜNDEM 16.05.2023, 09:34 16.05.2023, 17:38 Hakan Öksüz
Twitter'dan "Türkiye'deki bazı içeriklere engel" paylaşımı

Twitter, Türkiye'deki seçim sürecinde bazı hesaplara ve paylaşımlara erişim engeli getirileceğini duyurmuştu. Kendi hesabından açıklama yapan Twitter'ın sahibi Elon Musk, aksi halde platformun Türkiye'de tamamen kapanabileceğini belirtmişti. Ünlü milyarder, Türk kullanıcıların Twitter'dan tamamen mahrum kalmaması için bu kararı aldıklarını söylemişti.

"Önceki hafta boyunca Türk hükümeti ile müzakere halindeydik"

Sosyal medya platformu Twitter'dan söz konusu erişim engeli kararına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Önceki hafta boyunca Türk hükümeti ile müzakere halinde olduklarını bildiren Twitter yönetimi, aldıkları bir uyarıdan bahsetti. 

"4 hesap ile 409 tweete erişimi engelledik"

Paylaşımda, "Mahkeme kurallarının tamamına uymayan tek platform olduğumuzu söylediler. Belirtiler hesaplara ve içeriklere yönelik erişim engeli getirilmediği takdirde 'bant daraltılması' uygulanacağı uyarısını aldık. Seçim boyunca Twitter'ın Türkiye'ye kullanılabilir olması adına biz de karar uyduk. 4 hesap ile 409 tweete erişimi engelledik." denildi.

"Mahkeme kararlarına itiraz ettik"

Türk hükümetinin talebi üzerine "ifade özgürlüğü" konusunda endişelerini ilettikleri bildirilen paylaşımda, "Seçimden hemen önce başvurulabilecek başka bir yasal yol kalmadığından talebi uyguladık. Twitter aleyhine düzenlenen 5 mahkeme kararından 4'üne itiraz ettik. Diğer karara da itiraz edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)