Twitch üzerinden dev vurgun

Ünlü yayın platformu Twitch’i kullanarak sosyal medya mecralarında dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şebekeye yönelik 11 kentte gerçekleştirilen operasyonlarda 44 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şüpheli şahısların Twitch fenomenleri üzerinden 1 milyon dolarlık (yaklaşık olarak 14 milyon lira) vurgun yaptıkları öne sürüldü.

GÜNDEM 04.01.2022, 19:48 05.01.2022, 09:53
Twitch üzerinden dev vurgun

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen dolandırıcılık soruşturması çerçevesinde harekete geçen emniyet güçleri, 'Twitch' adlı sosyal medya mecrasında yayıncılık yapan kullanıcılara, kimliği belirsiz şahıslar tarafından başkalarına ait kredi kartı bilgileriyle satın alınan 'Bit' (platformdaki para birimi) gönderildiğini belirledi. Bu yöntemi kullanarak haksız kazanç elde edildiğini tespit eden güvenlik güçleri, gerçekleştirilen geniş kapsamlı çalışmada 44 şüpheli şahsı tespit etti.

44 kişi gözaltında

Sürdürülen soruşturma çerçevesinde şüpheli şahısların yakalanması adına Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 11 kente eş zamanlı operasyon yapıldı. Söz konusu operasyonlarda 44 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Baskın düzenlenen ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda dijital materyale ve dokümana da el konuldu.

Yakalanan şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, Twitch fenomenleri üzerinden 1 milyon dolarlık (yaklaşık olarak 14 milyon lira) vurgun yaptıkları öne sürüldü.

Yorumlar (0)