Tuzla’da büyük patlama! 3 işçi yaşamını yitirdi

İstanbul Tuzla’da yer alan bir boya fabrikasında patlama sonucu geniş çaplı yangın çıktı. Kısa sürede çevreye yayılan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile daha da büyümeden söndürüldü. Olayda 3 işçi yaşamını yitirdi. 

GÜNDEM 29.04.2022, 14:52 29.04.2022, 17:34
Tuzla’da büyük patlama! 3 işçi yaşamını yitirdi

Henüz sebebi tespit edilemeyen patlama sonrası çıkan yangın, kısa sürede boya fabrikasından çevredeki binalara da sıçradı. Binalardan ağaçlara da sıçrayan yangın, bölgede paniğe sebep oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını hızlı ve yerinde müdahale ederek kontrol altına aldı. 

3 kişi hayatını kaybetti

Yangın sonrası gökyüzü siyah dumanlarla kaplandı. Çıkan yangın sonucu fabrikada ve çevre iş yerlerinde büyük ölçekli maddi hasar meydana geldi. Yangın sonucu zehirlenmeye bağlı olarak 9 işçi yaralandı, 3 kişinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangın söndürme çalışmalarında bir itfaiye eri de zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Bakanlık soruşturma başlattı

Bölgedeki büyük patlama ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, fabrikadaki patlamanın sebebini tespit etmek ve işçi güvenliğini denetlemek açısından geniş çaplı soruşturma başlatıldığı duyuruldu. 






Yorumlar (0)