Tuzla tersanesinde gaz sızıntısı: 4 kişi zehirlendi!

Tuzla’da yer alan bir tersanede bakım ve onarımı gerçekleştirilen bir gemide karbondioksit sızıntısı yaşandı. Gemide görev alan 4 kişi gaz zehirlenmesi yaşadı. Olay yerine giden sağlık ve güvenlik ekipleri gerekli müdahaleleri yaparken zehirlenen 4 kişi çevre hastanelere ulaştırıldı.

GÜNDEM 06.05.2022, 13:27 07.05.2022, 15:54
Tuzla tersanesinde gaz sızıntısı: 4 kişi zehirlendi!

Tuzla’nın Aydıntepe Mahallesi’nde bulunan bir tersanede saat 10:50 sıralarında bir karbondioksit sızıntısı yaşandı. Tersanede yer alan ve bakım onarım çalışması gerçekleştirilen Liberya bandıralı Gulf Petrolyum 4 isimli geminin alt bölümlerinde karbondioksit sızıntısı yaşandı. Sızıntı sebebiyle ortaya çıkan gazdan zehirlenen 4 işçi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin ise olay yerindeki çalışmaları devam ediyor. Öte yandan gaz sızıntısının gerçekleştiği gemi de havadan görüntülendi.

İstanbul Valiliği açıklama yaptı

Olaya ilişkin İstanbul Valiliği’nden de resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

Saat 10:54’te gelen ihbarda Aydıntepe Mahallesi’nde yer alan tersanede bakım ve onarım işlemleri için bulunan Liberya bandıralı Gulf Petrolyum4 isimli gemide görev alan işçilerin gaz zehirlenmesi yaşadığı ihbarı alınmıştır. Olay yerine sevk edilen sağlık, itfaiye ve güvenlik ekipleri gerekli müdahalelerin yapılmasını sağlamıştır. Alınan ilk bilgilere göre bakım yapılacak gemilerden birinde gerçekleşen gaz sızıntısı sebebiyle 4 işçi sağlık ekiplerimiz tarafından çevre hastanelere ulaştırılmıştır. Konuya ilişkin soruşturma da başlatılmıştır.

Yorumlar (0)