Tutukluluğa itiraz etmişlerdi… Gezi Parkı davasında yeni karar! 

Gezi Parkı davası kapsamında tutuklanan isimler, tutukluğa itiraz talebiyle bir üst mahkemeye başvurdu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazların tamamını reddetti.

GÜNDEM 10.05.2022, 15:49 11.05.2022, 09:26
Tutukluluğa itiraz etmişlerdi… Gezi Parkı davasında yeni karar! 

Tutukluluğa itiraz başvurusunda bulunan isimler arasında Osman Kavala da yer alıyordu. Tutukluların itiraz talebini değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, oy birliği ile itirazların tamamını reddetti. Böylelikle dava kapsamında cezaevine gönderilen isimlerin tutukluluk halinin devamına karar verilmiş oldu.  

Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı

Gezi davası kapsamında tutuklanan Osman Kavala, 21 Nisan’da ‘Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetini yok etmeye teşebbüs’ iddiası ile suçlanmış ve mahkeme heyeti tarafından hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Mahkeme tarafından Kavala hakkında alınan bu karar yurt içi ve yurt dışından tepkileri de beraberinde getirmişti.

Mahkeme, tüm itiraz taleplerini oy birliği ile reddetti

Gezi davası kapsamında tutuksuz yargılanan Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater Utku, Can Atalay, Ali Hakan Altınay ve Mine Özerden ise Osman Kavala’ya yöneltilen suçlara yardım iddiasıyla 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün sanıkların tutukluluk itirazlarına yönelik talepleri inceleyen mahkeme heyeti, oy birliği ile itirazların tamamını reddetti. Mahkemenin gerekçeli kararında, “Önceki mahkeme tarafından alınan kararda herhangi bir usulsüzlük ya da yasalara aykırı bir durum söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (0)