Türksat'ın 54 personeli canlarını siper etti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "TÜRKSAT'ın Gölbaşı yerleşkesindeki 54 personel bu silahlı, alçak tecavüze vücutlarını siper ettiler." dedi.

GÜNDEM 15.07.2019, 19:16 15.07.2019, 19:20
Türksat'ın 54 personeli canlarını siper etti!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işareti ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla harekete geçen Türksat'ın Gölbaşı yerleşkesindeki 54 personelin, silahlı ve alçak tecavüze vücutlarını siper ettiğini bildiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türksat'ta düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı'nda bir konuşma yaptı.

Gölbaşı'ndaki tesisin girişindeki Türksat Şehitleri Anıtı'nın önünde okunan dua ile başlayan programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türkiye'yi parçalamak üzere gerçekleştirilen 15 Temmuz 2016 tarihindeki alçak darbe teşebbüsünün yayın yoluyla Türk halkını etkileme planının, Türksat mensuplarının yüksek görev şuuru karşısında akamete uğratıldığını dile getirdi.

Hain darbecilerin, devletin silahlarını kullanarak, ülkenin en güzide kuruluşlardan birine ve onun fedakar görevilerine alçakça saldırdığını hatırlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işareti ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatıyla harekete geçen Türksat'ın Gölbaşı yerleşkesindeki 54 personel bu silahlı, alçak tecavüze vücutlarını siper ettiler. O gece TRT'deki hain mesajlarının Türksat tarafından kesilmesi üzerine, bir helikopter nizamiyeyi ateş altına aldı. Diğer bir helikopterden indirilen hainler de nizamiyedeki güvenlik personelini etkisiz hale getirdi."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türksat'ın o gece işgal edilmeye çalışıldığını anımsatarak, açılan yaylım ateşi sonucu Ahmet Özsoy ve Ali Karslı'nın şehit edildiğini, Ferhat Derecik, Muhammed Emin Sergili, Bilal Davut Haset ve Halil Ersoy'un ise yaralandığını hatırlattı.

"Alçaklar, rezil bir şekilde kaçtılar"

Türksat personeline darbe karşıtı yayınları silahla kestiremeyen darbecilerin, teknik adamlarını yerleşkeye sokamadığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Son çare olarak yerleşkeyi bombalayarak yayınları kesmeyi hedeflediler. AKA-1 vuruldu, bir jet de Türksat üzerinde dört dalış yaparak yerleşkeyi bombaladı. Hain darbeciler, bununla da menfur amaçlarına ulaşamadı, aynı gece 02.40'ta arkalarına bakmadan rezil bir şekilde kaçtılar." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, başta Türksat şehitleri ve gazileri olmak üzere, tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Böyle kahraman evlatları olan bu millet elbette şan ve şerefle ilelebet yaşayacaktır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun." diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın konuşmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ve beraberindekiler nizamiye girişindeki 15 Temmuz 2016 tarihinde Türksat'a yapılan saldırının fotograflarının sergilendiği alanı gezdiler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'a törenin sonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına minyatür anıt hediye edildi.

Yorumlar (0)