Türkiye’ye Türkçe teşekkür!

Ukrayna’da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vaka sayısının 15 bine yaklaştığı duyuruldu. Ukrayna'dan, Türkiye'nin yardımlarından ötürü teşekkür edildi.

GÜNDEM 09.05.2020, 14:11
Türkiye’ye Türkçe teşekkür!

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları Ukrayna’da hızla artmaya devam ediyor.

2 aydır karantina uygulamasının yapıldığı Ukrayna’da, vaka sayıları 15 bine doğru gidiyor. Konuya ilişkin açıklama Sağlık Bakanlığı Basın Ofisi’nden geldi. Yapılan açıklamada, “Ukrayna genelindeki koronavirüs vakası 14 bin 710’a, can kaybı 375’e ve iyileşen hasta sayısı ise 2706’ya yükselmiştir” denildi.

Türkçe kullanıldı

Türkiye’nin Covid-19 (yeni tipkorona virüs) pandemisiyle mücadele kapsamında Ukrayna’ya gönderdiği yardım malzemeleri dün THY'ye (Türk Hava Yolları) ait bir uçakla Ukrayna’ya teslim edildi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasyl Bodnar, sosyal medya hesabından yardımlara ilişkin yaptığı açıklamada Türkçe ve Ukraynaca ifadeler kullandı.

Türkçe olarak “Çok teşekkür ederiz” diyen Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasyl Bodnar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye tarafından Ukrayna’ya, 150 bin maske, çok sayıda koruyucu ekipman ve dezenfektandan oluşan insanı yardım yollandı. Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ve Sağlık Bakanlığından oluşan personelimizle beraber havaalanında karşıladık.”

Yorumlar (0)