Türkiye’nin “nakil” konusunda çığır açan doktoru, Asiye’nin son durumunu bildirdi 

Gaziantep’te pitbull cinsinden 2 köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye’ye Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ilk doku nakli gerçekleştirildi. Nakli yapan ekibin başında bulunan Prof. Dr. Ömer Özkan, Asiye’nin son durumu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Asiye’nin hayati riski atlatması için ilk doku naklinin yapıldığını fakat küçük kızda büyük oranda travmatize olmuş açık dokular bulunduğunu; kendisinin şu anda yoğun bakımda olduğunu dile getirdi. Özkan, Asiye’nin durumunun iyi olduğunu söyleyerek umutları yeşertti.  

GÜNDEM 27.12.2021, 14:14
Türkiye’nin “nakil” konusunda çığır açan doktoru, Asiye’nin son durumunu bildirdi 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık günü pitbull cinsi 2 köpekle oynarken saldırıya uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmış ve bir kulağını kaybetmişti. İlk müdahalenin ardından Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan küçük kız, sonrasında da Gaziantep’teki özel bir hastaneye sevk edilmişti. 



Türkiye’nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Profesör’e emanet edildi 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, durumla yakından ilgilenileceğini belirterek Asiye’yi ve ailesini ambulans uçakla Antalya’ya sevk ettirdi. Türkiye’nin ilk çift kol ve yüz nakillerini gerçekleştiren ve hali hazırda Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, Asiye için kolları sıvadı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne yatırılan Asiye’nin ilk doku nakli, Prof. Dr. Özkan ve ekibi tarafından yapıldı. Ameliyat sonrasında yoğun bakıma alınan Asiye’nin durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. 



“Gerekli ilk müdahalesi yapıldı” 

Prof. Dr. Ömer Özkan, Asiye hakkında şunları ifade etti: “Asiye ile burada herkes ilgileniyor. Bizim sık sık yaptığımız ameliyatlardan birini Asiye’ye yaptık. Fakat kendisi henüz çocuk olduğundan ve büyük oranda travmatize olmuş açık dokuları bulunduğundan bu farklı bir ameliyat oldu. Gerekli ilk müdahalesi burada yapıldı. Bu süreci atlatırsak bundan sonra diğer ameliyatları yapılacak. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şu anda yoğun bakımda ve durumu iyi. Hafta sonu ciddi tedavi programlarına başladık. Ailesi de yanında. Herkes takipçisi. Moraller iyi tutuluyor ve Asiye’nin her durumu hakkında herkesi bilgilendiriyoruz. Çocuk şu anda uyutuluyor. Yakın zamanda taburcu olamaz fakat iyi durumda.” 

Yorumlar (0)