Türkiye’nin kuzey kesimleri rüzgara teslim! 49 il için uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan raporda kötü hava koşulları ve rüzgar nedeniyle 18 ilde sarı, 31 ilde ise turuncu kodlu uyarı verildi. Vatandaşlar olumsuz hava koşullarına karşı uyarıldı.

GÜNDEM 03.04.2022, 13:34
Türkiye’nin kuzey kesimleri rüzgara teslim! 49 il için uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü paylaştığı raporda 49 il için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulundu. Yurt genelinde yaşanan şiddetli rüzgarlar ve yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan tahminlerde bugün ülkenin batı ve kuzey kesimlerinde havanın parçalı ya da çok bulutlu geçmesi beklenirken Batı Karadeniz, Marmara ile Manisa, İzmir, Samsun ve Çankırı çevrelerinde de havanın yer yer sağanak yağış ya da gök gürültülü sağanak yağış olarak geçeceği belirtildi. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu olacak.

Kuvvetli rüzgarlara karşı uyarılar yapıldı

Paylaşılan raporda Kuzey ve İç Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgar hızının saatte 40 ila 60 kilometre arasında değişebileceği aktarıldı. Öte yandan Karadeniz’in iç ve yüksekte kalan kesimlerinde ve Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ olabileceğine dair uyarılarda da bulunuldu. Güneydoğu Anadolu, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde de toz taşınımının görülebileceği aktarıldı.

Kuzey bölgelerinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece düşecek

Paylaşılan raporda ülkenin özellikle kuzey bölgelerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağı belirtilirken diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ve önemli bir değişikliğin olmayacağı açıklandı. Rüzgarın ülkenin Marmara, İç Anadolu, Karadeniz’in batısı ve Akdeniz’in iç kesimlerinden itibaren kuvvetle eseceği belirtilirken rüzgar hızının saatte 80 kilometreye kadar çıkabileceği aktarıldı. Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. Raporda çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ağaç düşmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunuldu. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde ve Doğu Karadeniz’in yüksek ve iç kesimlerinde yaşanabilecek çığ riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

18 il için sarı, 31 il için turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hasar ve kayıplara neden olabilecek olumsuz hava koşullarına karşı 18 il için sarı, 31 il için de turuncu kod uyarısında bulundu. Uyarıda bulunulan illerde yaşayan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Yorumlar (0)