Türkiye'nin ilk başörtülü valisi atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Atama Kararnamesi’ne göre Afyonkarahisar Valisi olarak seçilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye tarihinin ilk başörtülü valisi olarak kayıtlara geçti.

GÜNDEM 12.05.2022, 09:14 12.05.2022, 12:33
Türkiye'nin ilk başörtülü valisi atandı

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi, bugünkü Resmi Gazete sayısında yayımlandı. Kararname ile birlikte 9 ilin valisi Vali Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanırken, 20 ilin valisi değişti.

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi!

Cumhurbaşkanı kararına göre Afyonkarahisar’ın yeni valisi olarak atanan Kübra Güran Yiğitbaşı, Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak kayda geçti.

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir?

1979 yılında Ankara’da dünyaya gelen Yiğitbaşı, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde çalışmalar gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde ise doktora eğitimini tamamladı.

Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım isimli kitabın yazarı olan Yiğitbaşı, 2019’da Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi görevine getirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevinde bulunan evli ve 3 çocuk annesi Kübra G. Yiğitbaşı, bugünkü Resmi Gazete'deki kararnameyle Afyonkarahisar Valisi görevine getirildi.

Yorumlar (0)