Türkiye’nin girişimleri sonucu bir FETÖ okulu daha kapandı

Togo’da bulunan FETÖ’ye ait okul, Türkiye’nin başarılı girişimleri sonucunda kapatıldı. 

GÜNDEM 02.06.2021, 16:37 03.06.2021, 09:00
Türkiye’nin girişimleri sonucu bir FETÖ okulu daha kapandı

Togo Dışişleri Bakanı ve aynı zamanda Yurtdışı Togolular ve Afrika Entegrasyonu Bakanı Robert Dussey ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu arasında birtakım temaslar gerçekleştirildi. Sahel Bölgesi’ndeki barış ve istikrarın korunması, terörle mücadele, Filistin-İsrail meselesi, ikili ilişkiler ve bölgesel sorunların ele alındığı toplantı sonrasında ortak basın açıklaması yapıldı.

FETÖ okulu kapatıldı

Türkiye’ye gelen Dussey ve heyeti, kendisine gösterilen misafirperverlikten oldukça memnun olduğunu belirtti. Türkiye’de yaşayan Togolularla görüştüğünü ve vatandaşların da Türkiye’de bulunmaktan memnun olduğunu dile getirdiklerini belirtti.

Togo’daki FETÖ’ye ait olan okulun kapatıldığını ve gelecek sene, okulların açıldığı dönemde bu kapatılan okulun Maarif Vakfı bünyesine verileceğini ve bu şekilde eğitime açılacağını dile getirdi.

Togo, büyükelçilik açıyor

Dussey, ortak basın toplantısında, Togo’nun Ankara’da bir büyükelçilik açacağını aktardı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve değerli dostum, sözünün eri olan arkadaşım Mevlüt’e teşekkürlerimi iletiyorum. Mevlüt, Lome’dan ayrılırken, temmuz ayında bunun sözünü vermişti. Ve sözünü tuttu. Biz de iş birliğimizi güçlendireceğimiz hakkında sözümüzü verdik.”



“İş insanlarını Lome’a bekliyoruz”

Dussey: “Türk iş insanlarını Lome’a bekliyoruz. 2021 senesi bitmeden Türkiye-Togo gününün düzenlenmesini ümit ediyoruz. Bu önemli gün, Togo’nun Türk iş insanlarına tanıtılması açısından oldukça önemli.”

İstikrar ve barış çalışmaları sürecek

Sahel Bölgesi’nde barışın ve istikrarın sağlanması için çabaların sürdüğünü ve sürmeye devam edeceğini belirten Dussey, terörle mücadele konusunun oldukça önemli olduğuna değindi: “Biz Togo’de terör konusu ile doğrudan alakalı değiliz fakat çevremizdeki ülkelerde bu olaylar oluyor. Türkiye’ye bakıyoruz ve sanki bu ülke hiç terör sorunu yaşamamış gibi görüyoruz. Bu sebeple Türkiye’yi tebrik etmek lazım.”

Aktif diploması hedefleniyor

Dussey: “Türkiye ile aktif diplomatik ilişkiler hedefliyoruz. Türkiye’nin de bölgede aktif bir diplomasisinin olduğunu biliyoruz. Umuyoruz ki beraber Sahel Bölgesi’ndeki istikrarı ve barışı sağlayabilir ve vizyonumuzu ilerletip geliştirebiliriz.” 

Yorumlar (0)