Türkiye’nin en pahalı mahallesinde imar durduruldu

Zengin insanlar tarafından rağbet gören ve lüksün, eğlencenin dünya ve Türkiye’deki merkezi olan Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nde imar durdurma kararı alınırken, milyon dolarlık projeler askıya alındı.

GÜNDEM 19.03.2021, 12:03
Türkiye’nin en pahalı mahallesinde imar durduruldu

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde ve yabancı turistin en çok ilgi gösterdiği turizm merkezlerinden birisi olan Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’de ‘imar durdurma’ kararı alındı. İlgili karar ise Bodrum Belediyesi’ne mahkeme tarafından tebliğ edildi.

2013’te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imzasıyla onaylanan Bodrum Yalıkavak beldesi 1/25.000 ölçekli çevre planının direkt iptali için, TMMOB Şehir Plancıları Odası suç duyurusunda bulunmuştu.

Yılan hikâyesine döndü!

Yılan hikâyesine dönen davada Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine tekrar görülen dava nihayet sonuca bağlandı. Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin kararıyla Yalıkavak planları temyiz yolu açık olmak üzere tekrar iptal oldu.

‘İmar uygulamalarını askıya aldık’

Yapılaşmanın an itibariyle tamamen durduğun açıklayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, devam eden inşaatlara yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini de vurgulayarak, “Durdurulma meselesi biraz muamma. Henüz başlanmamış bloklar devam etmeyecek. Bir taraftan ruhsatları, imar uygulamalarını askıya aldık” değerlendirmesinde bulundu.

‘Kamusal yatırımlar da artık durdu’

Bodrum Belediyesi’nin hiçbir şekilde ruhsat kesmediğini ifade eden Aras, “O bölgede kamusal yatırımlar da artık durdu. Yol da yapamazsınız, altyapı da. Bu imar planlarının bu şekilde iptal edilmesi iyi bir şey değil ama hata varsa tabi düzeltilmek zorunda” diye konuştu.

'Bodrum’u koruyacağız’

Daha önceden de olduğu gibi Bodrum’u korumak zorunda olduklarını vurgulayan Aras, bu bölgenin korunmaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “Bodrum’da büyük tahribat yaşanıyor. Burada kaçak inşaat yapılmıyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)