Türkiye'den uluslararası medyaya çağrı: Manipülasyona son verin

Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan, uluslararası basın mensuplarına çağrıda bulunarak, Barış Pınarı Harekatı'na yönelik manipülatif haberlere son verilmesini istedi.

GÜNDEM 14.10.2019, 20:17 14.10.2019, 20:29
Türkiye'den uluslararası medyaya çağrı: Manipülasyona son verin

İsviçre'nin Cenevre kentindeki Daimi Temsilcilik Konutunda Reuters, AP, AFP, EFE, El Cezire, Alman Devlet Televizyonu ARD ve Hintli basın kuruluşları "Business India" ve "The Moderate Voice" muhabirlerini ağırlayan Arslan, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin gazetecilere sunum eşliğinde bilgi verdi.

Büyükelçi Arslan, tamamı Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'de görev yapan gazetecilere, Barış Pınarı Harekatı'nın, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatıldığını söyledi.

Suriye'deki iç savaşın geçmişini anlatan Arslan, Beşşar Esed rejiminin kendi halkına kimyasal silahlarla saldırdığını, tüm batılı ülkelerin de rejimin artık meşruiyetini kaybettiği yönünde açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Suriye'deki iç savaşta gerek rejimin gerekse terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'in etnik temizliği, baskısı ve zulmünden kaçan milyonlarca sivile Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açtığını ifade eden Arslan, yaklaşık 4 milyon Suriyelinin hayata tutunması ve eğitim giderleri için şimdiye kadar 40 milyar dolar harcandığını dile getirdi.

Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan

Medyaya tepki

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından bu yana uluslararası medya kuruluşlarındaki manipülatif ve tek taraflı haberlere tepki gösteren Arslan, Barış Pınarı Harekatı'na yönelik manipülatif haberlere son verilmesini istedi.

Arslan, günlerdir YPG/PKK'lı teröristlerin sınırın diğer tarafından keskin nişancılar ve havanlarla gazetecilerde dahil sivilleri hedef aldığını ama bölgede bulunan yabancı medya mensuplarının bunu dahi yansıtmadığını ifade etti.

Yorumlar (0)