Türkiye’den NATO izni istemişlerdi… İsveç’te skandal görüntüler

NATO’ya dâhil olabilmek için uzun süredir Türkiye’den izin talep eden İsveç’te skandal görüntüler ortaya çıktı. Başkent Stocholm’de bulunan belediye binası başta olmak üzere şehir merkezindeki pek çok sembol yapıya terör örgütü PKK’nın simgeleri ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı yansıtıldı.

GÜNDEM 17.06.2022, 11:44 19.06.2022, 11:35
Türkiye’den NATO izni istemişlerdi… İsveç’te skandal görüntüler

Finlandiya ile birlikte NATO’ya dâhil olabilmek için geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye gelen İsveç heyeti, ikili istişarelerde bulunarak bu konuda yardım talep etmişti. İki ülkenin NATO üyeliğine sıcak bakmayan Türkiye ise bu konuda Finlandiya ve İsveç’in teröre verdiği desteği kesmesini talep ediyor. İki ülkede bulunan terör örgütü mensuplarının da iadesini isteyen Türkiye, bu talepler gerçekleşmeden İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay vermeyeceğini her fırsatta vurguluyor. 

Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı

Türkiye ile ikili görüşmelerin devam ettiği bu süreçte İsveç’te skandal bir olay yaşandı. İsveç’te yaşayan PKK sempatizanları, Stockholm’de bulunan belediye binası ve kentin tarihi yapılarına terör örgütünün sembollerini ve terörist başı Öcalan’ın fotoğraflarını yansıttı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İsveçli bir polis, görüntülerin sosyal medyada yayıldığını, gerçek olup olmadığı ile ilgili somut bir delil bulunmadığını dile getirdi. 

İsveç polisinden açıklama

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İsveçli polis, “Stockholm’de projeksiyon eşliğinde duvarlara bir şeyler yansıtabilmek için saatin 23.30’u geçmiş olması gerekiyor. Çünkü bu saatlerde genellikle bu noktalarda polis bulunmaz. Bu sebeple bunu fırsat bilen kişiler harekete geçmiş olabilir. Görüntüleri sosyal medyada tespit ettik. Gerçekte olup olmadığı ile ilgili somut bir delil bulunmuyor. Ancak korsan bir eylem gerçekleştirilmiş olabilir. Bu konu üzerine çalışmalarımız ve incelemelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)