Türkiye’den Kayseri, Libya’dan Misurata Belediyeleri bir araya geldi!

İki önemli ülkenin iki önemli belediyesi, kardeş şehir olma konusunda adım attı. Türkiye’den Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Libya’dan Misurata Belediyesi arasında kardeşlik anlaşması yapılacak. Böylece Türkiye ve Libya arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına önemli bir adım atılmış olacak.

GÜNDEM 11.04.2021, 17:28 12.04.2021, 13:54
Türkiye’den Kayseri, Libya’dan Misurata Belediyeleri bir araya geldi!

Türkiye ve Libya arasında, önemli bir belediye kardeşliği yaşanıyor! Türkiye’den Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Libya’dan Misurata Belediyesi arasında büyük bir önem arz eden ve mutlu edici bir gelişme yaşandı.  İki kantin belediyeleri, kentlerini ‘kardeş şehir’ yapmaya karar verdi. Bu konudaki ilk adımı ise, Kayseri Büyükşehir Belediyesi attı. Türkiye ve Libya arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi ve hatta güçlenmesi adına bu gelişmenin yaşandığı belirtiliyor.



İki kent arasındaki işbirliğinin gelişmesi durumuna göre karar verilecek

İki kentin temsilcileri ise, Pazartesi günü Türkiye’de bir araya gelecek. Libya’nın Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, beş Başbakan Yardımcısı ve 14 Bakanı da yanına alarak Türkiye’ye geliyor. İki ülke arasındaki ilişki adına önemli bir adım olacak olan bu karar, görüşmeler sonrası netlik kazanacak. İki kent arasında ekonomik, kültürel, ticari ve sosyal işbirliğinin gelişmesi adına kardeşlik ilişkisi konusunda karar verilecek.



12 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek olan büyük buluşmada, Türkiye ile Libya arasındaki bağların güçlendirilmesi hususu konuşulacak. İki ülkenin önemli temsilcilerinin bir araya geleceği görüşmelerde Libya hükümeti, Türkiye hükümetine üst düzey ziyaret gerçekleştirecek. Türkiye ile Libya arasındaki bağların güçlendirilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi konusunda atılacak adımların belirlenmesine yönelik 12 Nisan Pazartesi günü Türkiye’ye üst düzey ziyaret gerçekleştirecek Libya heyetine yönelik Kayseri Büyükşehir Belediyesi de önemli bir adım atacak. Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise Kayseri ile Libya’nın Misurata Belediyesi arasında “kardeş şehir” kararı alınması bekleniyor.

Yorumlar (0)